Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitie de materiale didactice la Casa Corpului Didactic

Simbata, in prezenta a zeci de invatatoare, educatoare si profesori, s-a vernisat la Casa Corpului Didactic (CCD) prima expozitie-concurs de material didactic din ultimii 16 ani. S-au inscris 125 de cadre didactice din Braila, Galati si Tulcea, cu 300 de lucrari, o parte dintre acestea fiind selectate pentru a se realiza expozitia "Pro Didactica".
Concursul interjudetean a fost lansat in luna decembrie a anului trecut. Etapa de la nivelul unitatilor scolare a avut loc pina la 15 aprilie, selectarea materialelor fiind realizata de directorul scolii si responsabilul cu formarea al unitatii de invatamint. In etapa a doua, selectia la nivelul judetelor a avut loc pe 5 mai, alegerea celor mai bune materiale revenind unei comisii formate din inspectori si metodisti ai CCD. Dupa selectia interjudeteana s-a realizat expozitia "Pro Didactica". Expozitia a fost structurata, ca si concursul, pe citeva sectiuni: Mijloace audio-vizuale - film didactic, folii pentru retroproiector, CD cu soft educational; Materiale grafice - planse, tablouri, portrete, harti, sabloane, jetoane; jocuri didactice; machete; mulaje; caiete metodice; culegeri.
Profesoara Olga Munteanu, metodist al CCD, a precizat ca rezultatele acestui concurs interjudetean sint multumitoare, ca materialele selectate indeplinesc cele trei functii: instruire, motivarea elevului si evaluarea lui. "La sectiunea soft educational, nu am fost atit de exigenti pe cit ne-am fi dorit, insa pe viitor prezentarile in Power-Point nu vor mai fi considerate soft educational. Cei care nu si-au regasit lucrarile in expozitie inseamna ca nu au trecut de exigentele comisiei. Trebuie sa spun ca, din pacate, unele cadre didactice au trimis materiale vechi, care evident au fost excluse", a precizat prof. Olga Munteanu. Premierea celor mai bune exponate dintre cele incluse in expozitie va avea loc pe 3 iunie, cind va fi organizata si o sesiune de comunicari stiintifice ale cadrelor didactice pe aceeasi tema a materialelor didactice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii