Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expozitie de materiale didactice la Casa Corpului Didactic

Simbata, in prezenta a zeci de invatatoare, educatoare si profesori, s-a vernisat la Casa Corpului Didactic (CCD) prima expozitie-concurs de material didactic din ultimii 16 ani. S-au inscris 125 de cadre didactice din Braila, Galati si Tulcea, cu 300 de lucrari, o parte dintre acestea fiind selectate pentru a se realiza expozitia "Pro Didactica".
Concursul interjudetean a fost lansat in luna decembrie a anului trecut. Etapa de la nivelul unitatilor scolare a avut loc pina la 15 aprilie, selectarea materialelor fiind realizata de directorul scolii si responsabilul cu formarea al unitatii de invatamint. In etapa a doua, selectia la nivelul judetelor a avut loc pe 5 mai, alegerea celor mai bune materiale revenind unei comisii formate din inspectori si metodisti ai CCD. Dupa selectia interjudeteana s-a realizat expozitia "Pro Didactica". Expozitia a fost structurata, ca si concursul, pe citeva sectiuni: Mijloace audio-vizuale - film didactic, folii pentru retroproiector, CD cu soft educational; Materiale grafice - planse, tablouri, portrete, harti, sabloane, jetoane; jocuri didactice; machete; mulaje; caiete metodice; culegeri.
Profesoara Olga Munteanu, metodist al CCD, a precizat ca rezultatele acestui concurs interjudetean sint multumitoare, ca materialele selectate indeplinesc cele trei functii: instruire, motivarea elevului si evaluarea lui. "La sectiunea soft educational, nu am fost atit de exigenti pe cit ne-am fi dorit, insa pe viitor prezentarile in Power-Point nu vor mai fi considerate soft educational. Cei care nu si-au regasit lucrarile in expozitie inseamna ca nu au trecut de exigentele comisiei. Trebuie sa spun ca, din pacate, unele cadre didactice au trimis materiale vechi, care evident au fost excluse", a precizat prof. Olga Munteanu. Premierea celor mai bune exponate dintre cele incluse in expozitie va avea loc pe 3 iunie, cind va fi organizata si o sesiune de comunicari stiintifice ale cadrelor didactice pe aceeasi tema a materialelor didactice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii