Mergi la conţinutul principal

Expozitie de masti la Bella Italia

In apropirea sarbatorilor de iarna, detinutii din cadrul Penitenciarului pentru Minori si Tineri (PMT) Tichilesti au organizat o expozitie cu produse specifice la pizzeria Bella Italia. Zeci de masti realizate cu multa migala de un grup de persoane private de libertate au fost expuse pe perete pentru a putea fi admirate de consumatorii localului. Patru dintre detinutii care au lucrat la aceste masti au fost recompensati cu pizza si suc, ei fiind insotiti de agentii educatori care i-au indrumat sa realizeze lucrarile expuse, Iulian Stroe si Viorel Cotet, directorul adjunct pe educatie si asistenta psihosociala, Ionel Ceama, purtatorul de cuvint al PMT, Ionel Dinca, precum si alte cadre ale Penitenciarului. "Tinerii sint cei care au realizat mastile, efortul lor fiind rasplatit prin aceasta iesire in comunitate. Activitatile educative trebuie sa se desfasoare intr-un cadru normal, astfel incit la terminarea pedepsei, ei sa nu fie dezavantajati fata de ceilalti minori aflati in libertate. Expozitia a fost organizata cu ocazia sarbatorilor de iarna, organizam astfel de activitati periodic, o parte dintre lucrarile realizate de ei au fost trimise la Bucuresti pentru o alta expozitie. Scopul acestor actiuni este reintegrarea acestor tineri in societate", ne-a declarat directorul adjunct, Ionel Ceama.
La rindul sau, Viorel Cotet, unul dintre agentii educatori, a precizat ca prin organizarea acestei expozitii se incearca diminuarea diferentei dintre tinerii aflati in comunitate si cei care ispasesc o pedeapsa privativa de libertate. In perioada urmatoare, tinerii de la Penitenciarul Tichilesti isi vor expune lucrarile si in alte locatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu