* prima Duminică din Postul Paștelui, numită și Duminica Ortodoxiei, a fost marcată de activități liturgice în toate parohiile de la Dunărea de Jos * elevii Liceului de Artă "Hariclea Darclee" și ai Palatului Copiilor au expus lucrări la cea de-a XXII-a Ediție a Expoziției de icoane, schițe și desene cu tematică iconografică
Duminica Ortodoxiei, sărbătorită prin manifestări liturgice, misionare și cultural-educaționale în toate parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, inclusiv prin expoziții de icoane realizate de cei mai talentați tineri iconari.
În cuvântul de învățătură rostit la Catedrala Arhiepiscopală, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit, printre altele, despre importanța icoanei în viețile creștinilor. Totodată, ierarhul a sfințit o icoană realizată special pentru această sfântă zi.
În aceeași zi, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos - Sala "Sergiu Dumitrescu" a fost vernisată a XXII-a Ediție a Expoziției de icoane prilejuită de Duminica Ortodoxiei. Expoziția a fost organizată de Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul din cadrul Centrului Eparhial.
Corul Seminarului Teologic "Sfântul Apostol Andrei", unde învață și mulți brăileni, a deschis programul printr-un miniconcert de imne specifice Postului Mare.
Au fost expuse lucrări iconografice ale tinerilor seminariști, precum și icoane pe lemn, pe sticlă și chiar din semințe realizate de elevi ai Liceelor de Artă și ai Palatelor de copii din Brăila și Galați, Clubului Copiilor din Tecuci, ai Centrelor parohiale pentru tineret de la parohiile Barcea și Liești și studenți ai Facultății de Arte și ai Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.
"În semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea desfășurată în cadrul Muzeului Eparhial, Înaltpreasfinția Sa i-a oferit pictorului Marian Haivaniuc distincția eparhială "Vredinicia andreiană". De asemenea, pentru efortul, implicarea și încurajarea cultivării talentului lor, tinerii iconari au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos diploma "Icoana - Frumusețe a Ortodoxiei", precum și importante premii care au constat în icoane autentice, seturi de acuarele și pensule, cărți de rugăciune, precum și alte ustensile specifice picturii", a mai precizat pr. Rareș Bucur.