Mergi la conţinutul principal

Expoziție-eveniment la Galeria Gheorghe Naum

* vernisajul are loc sâmbătă, 5 martie, ora 11.00, la Galeria ”Gheorghe Naum” * evenimentul este organizat de Alina-Ruxandra Mircea, Șef Secția Artă a Muzeului Brăilei ”Carol I” * expoziția poate fi vizitată în perioada 5-27 martie 2022, de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00. Intrarea este gratuită

 

 

 

 

Expoziție-eveniment la Galeria ”Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei ”Carol I”, Piața Traian nr. 3.

Sâmbătă, 5 martie, ora 11.00, are loc vernisajul Expoziției ”Les Dames de Bucarest. 365 de femei desenate de Georgiana Chițac în 365 de zile”, în prezența inimoasei autoare. Evenimentul este organizat de Alina-Ruxandra Mircea, Șef Secția Artă a Muzeului Brăilei ”Carol I”, cu sprijinul echipei tehnice formată din: Rodica Liliana Gâță, Sorin Filoti, Nela Păun și Vladimir Smaznov.

Potrivit organizatorului, expoziția aduce laolaltă 170 de lucrări din cele 365 care alcătuiesc ambițiosul proiect artistic derulat de Georgiana pe tot parcursul anului 2021.

”Les dames de Bucarest” a început cu o provocare adresată propriei creativități și puteri de autodisciplină: Georgiana și-a propus să deseneze o femeie în fiecare zi, începând cu 1 ianuarie și terminând cu 31 decembrie 2021. Rezultatul este copios și foarte variat ca expresie grafică, probând o mare acuitate a observației și o știință de a găsi, de fiecare dată, mijloacele de interpretare potrivite. Răspunsul prompt la datele realității are și o dimensiune documentară implicită, perfect conștientizată și asumată de artistă. Cele 365 de femei bucureștene desenate de Georgiana - mascate, preocupate, grăbite sau în repaus vremelnic - sunt tot atâtea ipostaze ale feminității în complicatul an 2021. Fiecare desen este un exercițiu de cunoaștere, de atenție, de inteligență grafică și, nu în ultimul rând, de empatie”, precizează Alina-Ruxandra Mircea, șef Secția Artă a Muzeului Brăilei ”Carol I”.

Autoarea ineditelor desene expuse la Galeria ”Gheorghe Naum” este un personaj complex, al cărui talent este recunoscut la nivel național.

După un traseu sinuos care părea, la un moment dat, să o orienteze către o profesie în domeniul economic, Georgiana Chițac a decis să-și urmeze talentul și, din anul 2009, a optat definitiv pentru o carieră în ilustrație. A lucrat, cu precădere, ilustrație comercială și ilustrație pentru copii, dar și-a încercat penița și în ilustrația editorială, pattern design și grafică de șevalet. Este membră a Clubului Ilustratorilor din anul 2012 și tot de atunci expune constant, fie în cadrul proiectelor derulate de Club, fie alături de alți graficieni. A publicat până acum 14 cărți în calitate de ilustrator și, mai recent, una în calitate de autor (”Pe scări în sus”, 2020, cu ilustrații de Oana Ispir).

Ultimul proiect editorial al Georgianei Chițac, intitulat ”Cea mai dragă familie din lume” (2021) o descoperă în dubla calitate de scriitor și artist. Expoziția vernisată la Galeria ”Gheorghe Naum” (Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați) poate fi vizitată în perioada 5-27 martie 2022, de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00. Intrarea este gratuită.

Mai multe despre Georgiana și despre proiectele ei minunate aici: https://georgiana.chitac.ro

https://lesdamesdebucarest.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro