Mergi la conţinutul principal

Expoziție de obiecte cu specific pascal realizate de deținuții de la Penitenciarul Brăila

* vineri, câțiva deținuți de la Penitenciarul Brăila au mers la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila la vernisajul expoziției de icoane, ouă încondeiate, flori și obiecte cu specific pascal ”Lumină din Lumină”, eveniment organizat de Primăria Brăila, unde au expus obiecte specifice sărbătorii pascale confecționate chiar de ei, în cadrul atelierelor ocupaționale

 

 

 

Obiecte specifice sărbătorii pascale, confecționate și expuse de deținuți ai Penitenciarului Brăila. În data de 21 aprilie,  Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila a găzduit vernisajul expoziției de icoane, ouă încondeiate, flori și obiecte cu specific pascal ”Lumină din Lumină”, eveniment organizat de Primăria Brăila. La această acțiune, Penitenciarul Brăila a expus obiecte specifice sărbătorii pascale confecționate de deținuți în cadrul atelierelor ocupaționale. ’’Penitenciarului Brăila a răspuns afirmativ la invitația lansată, având în vedere că succesul componentei de reintegrare socială din mediul penitenciar implică concursul societății civile, chiar și prin pasul timid al admirării și aprecierii rezultatelor obținute de persoanele custodiate în cadrul activităților educaționale. Procesul de a face artă şi de a fi creativ este extrem de puternic pentru deținuți, inspirându-i să facă alegeri pozitive cu privire la viitorul lor şi să se conformeze trecutului lor, un număr tot mai mare de dovezi sugerând că arta poate avea un impact semnificativ asupra vieţilor deţinuţilor, în special pentru a-i ajuta să se îndepărteze de mediul infracţional. Prin activitatea ocupațională derulată în atelierele de creație, deținuții își canalizează într-un mod constructiv energia, aleg o modalitate utilă de petrecere a timpului, își cultivă aptitudinile artistice și creatoare, au posibilitatea să se exprime liber și să transmită emoții, să dezvolte gustul pentru pentru estetic’’, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, Simona Kober.

Lucrările expuse au fost realizate de către deținuți custodiați în penitenciarul Brăila și fac parte din categoria activităților artistice desfășurate sub directa coordonare a specialiștilor din cadrul Sectorului de Reintegrare Socială. În cadrul vernisajului, doi deținuți au confecționat obiecte cu specific pascal care au fost oferite persoanelor civile prezente la eveniment.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro