Mergi la conţinutul principal

Expoziție de obiecte cu specific pascal a deținuților de la Penitenciarul Brăila

în perioada 29 aprilie – 6 mai, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila găzduiește  vernisajul expoziției de icoane, ouă încondeiate, flori și obiecte „Lumină din Lumină”

 

 

 

  

Deţinuţii din Penitenciarul Brăila au expus obiecte cu specific pascal.

În perioada 29 aprilie – 6 mai, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila găzduiește  vernisajul expoziției de icoane, ouă încondeiate, flori și obiecte „Lumină din Lumină”.

Participarea Penitenciarului Brăila  a fost posibilă datorită unei bune colaborării dintre reprezentanții acestei instituții și Primăria Municipiului Brăila. „Procesul de a face arta şi de a fi creativ este extrem de puternic pentru deținuți, inspirându-i să facă alegeri pozitive cu privire la viitorul lor şi să se conformeze trecutului lor, un număr tot mai mare de dovezi sugerând că arta poate avea un impact semnificativ asupra vieţilor deţinuţilor, în special pentru a-i ajuta să se îndepărteze de mediul infracţional. Prin activitatea ocupațională derulată în atelierele de creație, deținuții își canalizează într-un mod constructiv energia, aleg o modalitate utilă de petrecere a timpului, își cultivă aptitudinile artistice și creatoare, au posibilitatea să se exprime liber și să transmită emoții, să dezvolte gustul pentru pentru estetic”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, Simona Kober.

Lucrările expuse au fost realizate de către deținuți custodiați în Penitenciarul Brăila și fac parte din categoria activităților artistice desfășurate sub directa coordonare a specialiștilor din cadrul Sectorului de Reintegrare Socială. Cu acest prilej, conducerea Penitenciarului Brăila mulţumeşte tuturor colaboratorilor şi partenerilor pentru sprijinul acordat în îndeplinirea procesului  de reintegrare în comunitate a deținuților.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro