* Cimitirul "Sf. Dumitru" (Brăilița I) este al patrulea cimitir din Brăila care are astfel de panouri, după Cimitirele Radu Negru, Sfântul Constantin și Sfânta Maria * noile panouri înfățișează Expoziția "Brăila multietnică", cu imagini din viața etniilor care conviețuiesc aici - români, ruși lipoveni, greci, romi, evrei, bulgari, turci, armeni, germani, maghiari, ucraineni și italieni * investiția se ridică la 158.000 lei * potrivit primarului Marian Dragomir, o astfel de expoziție va fi realizată și în Parcul Monument
Cel de-al patrulea mare cimitir al orașului a fost împrejmuit, zilele acestea, cu panouri mari ce prezintă, în mod sugestiv, imagini din viața și activitatea etniilor care conviețuiesc aici, de secole.
Este vorba de Expoziția "Brăila multietnică", realizată de Primăria Municipiului Brăila. Cele 40 de panouri cu imagini, care împrejmuiesc Cimitirul Brăilița I ("Sf. Dumitru", situat la intersecția Calea Galați cu Ulmului, în Vidin) sunt menite, după cum ne declara primarul Marian Dragomir, să arate "contribuția tuturor minorităților la dezvoltarea municipiului Brăila". Tot primarul Dragomir ne-a informat că investiția în înfrumusețarea acestui gard se ridică la 158.000 lei.
Concret, panourile instalate la Cimitirul "Sf. Dumitru" surprind în imagini sugestive momente din evoluția și viața de zi cu zi a fiecărei etnii de la Brăila, fie că este vorba de români, ruși lipoveni, greci, evrei, bulgari, romi, turci, armeni, germani, maghiari, ucraineni și italieni. Iar între panouri, municipalitatea a instalat stâlpi cu motive tradiționale specifice fiecărei etnii prezentate. "Vreau să mulțumesc pentru expoziție Muzeului Brăilei "Carol I", Centrului de Creație Brăila, Bibliotecii Județene "Panait Istrati", tuturor reprezentanților etniilor, care ne-au transmis fotografii, și colegilor de la Primărie", a ținut să precizeze primarul Marian Dragomir, contactat de reporterii "Obiectiv".
Până în prezent, au fost instalate panouri legate de trecutul Brăilei la Cimitirul Radu Negru, de pe Șoseaua Buzăului. Aici, panourile municipalității surprind în imagini clădirile reprezentative din Brăila. Au fost, de asemenea, instalate panouri la Cimitirul "Sf. Constantin", imaginile de aici punând în valoare faptele de vitejie ale brăilenilor în marile războaie pe care le-a purtat pentru apărarea cetății, a orașului și a țării. Municipalitatea a instalat astfel de panouri și la Cimitirul "Sf. Maria" de la Podul Brăiliței, unde sunt omagiate toate personalitățile culturale, științifice și artistice ale urbei, precum și primarii care au făcut cinste acestui oraș multisecular.
"În momentul de față, se lucrează în Parcul Monument, pentru modernizarea segmentului cuprins între Liceul de Chimie și Șoseaua Națională Veche și încep lucrările de reabilitare a Orășelului Copiilor și a Parcului de skate. Pentru a pune în valoare și istoria Parcului Monument, în zona aleii pietonale situată între Șoseaua Buzăului și Strada Pietății (zona unde a fost desființat gardul de beton și a fost reabilitat un parc nou de joacă pentru copii) intenționăm să realizăm o expoziție privind înființarea, istoricul și prezentul Parcului Monument, paralel cu gardul Liceului de Construcții", a mai precizat Marian Dragomir.