Mergi la conţinutul principal
Brăila Veche în imagini

Expoziție de fotografie la Brăila Mall

* expoziția marchează împlinirea a 140 de ani de la înființarea Muzeului Brăilei "Carol I", prin Decret Regal, la 23 august 1881 * ea aduce în fața publicului fotografii de arhivă ce surprind monumente istorice, străzi și clădiri emblematice ale orașului-port de la Dunăre

 

Brăila veche în imagini, într-o expoziție unică de fotografie găzduită
de Brăila Mall. Inedita expoziție marchează împlinirea a 140 de ani de la înființarea Muzeului Brăilei "Carol I".

În perioada 18 - 23 august a.c., Brăila Mall în colaborare cu Muzeul Brăilei "Carol I" găzduiește o interesantă expoziție de fotografie ce marchează Jubileul prestigioasei instituții de cultură - aniversarea a 140 de ani de existență a muzeului.

"Expoziția aduce în fața publicului brăilean fotografii de arhivă ce surprind monumente istorice, străzi și clădiri emblematice ale orașului-port de la Dunăre. Imaginile sunt reproduceri ale cărților poștale colecționate de Valeriu Avramescu, brăilean cu contribuții deosebite în cadrul Marinei Militare, unde a ajuns la gradul de comandor. Colecția sa de vederi a fost oferită Muzeului Brăilei și a stat la baza editării albumului "Brăila Modernă. Cărți poștale ilustrate", se precizează într-un comunicat al organizatorilor expoziției de la Mall.

Printre punctele-reper ale "celui mai frumos port al României Mari" - pe care publicul sosit la Mall le va recunoaște în fotografiile expuse - se numără Piața Traian, sub diversele sale denumiri de-a lungul istoriei (Piața Sfinții Arhangheli, Piața Dumitru Ionescu) unde poate fi observată și clădirea Muzeului Brăilei "Carol I" - fostul Hotel Francez, dar și simbolurile dintotdeauna ale Brăilei - Ceasul de la 1909, Statuia lui Traian sau Bisericuța din Centrul Vechi. Expoziția de imagini vechi poate fi vizitată între 20 și 23 august a.c. pe galeria Fashion din Brăila Mall.
Înființat la 23 august 1881, prin Decret semnat de Regele Carol I al României, odată cu Biblioteca publică a orașului, Muzeul Brăilei "Carol I" conservă, restaurează și valorifică patrimoniul cultural al Județului Brăila, fiind o instituție de cercetare, un centru cultural și educațional de prestigiu. Pe lângă Secțiile Arheologie și Istorie, Muzeul Brăilei are în componența sa Secțiile Artă (Casa Colecțiilor), Etnografie și Artă Populară, Științele Naturii și Memoriale. Jubileul de 140 de ani este marcat de patru zile de manifestări culturale și artistice puse la punct de inimosul manager al Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, și de echipa de muzeografi și cercetători ai instituției din Piața Traian nr. 3.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro