Mergi la conţinutul principal

Expoziție de artă, meșteșug și tradiții locale la Braila Mall

* obiecte realizate la războiul de țesut, produse naturale, accesorii handmade, bijuterii sau produse din lavandă ecologică, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile ce pot fi descoperite de vizitatori * evenimentul se desfășoară în perioada 30 noiembrie-1 decembrie, în parteneriat cu Muzeul Brăilei "Carol I", care va expune medalii și înscrisuri care marchează 1 Decembrie 1918 * de asemenea, exploziția cuprinde și imagini vechi cu meșteșuguri din Brăila, costume tradiționale și ii autentice

 

Expoziție de arte, meșteșuguri, tradiții și produse românești, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, la Brăila Mall, pe galeria Carrefour și în zona INFO Point. Evenimentul este organizat de ”Fleurane”, brandul creat de tânăra brăileacă Flori Vioreanu, în colaborare cu Muzeul Brăilei ”Carol I”.

Pe parcursul celor două zile, brăilenii vizitatorii vor fi întâmpinați cu obiecte moderne țesute la războiul de țesut (poșete, portofele, încălțăminte, preșuri), dar și cu tăiței naturali de casă în culorile drapelului românesc, mezeluri fără conservanți, miere certificată ecologic, produse din lavandă ecologică, săpunuri naturale, lumânări din ceară naturală, accesorii handmade, croșetate și bijuterii din roci și pietre, realizate de iscusiți artizani locali.

Concomitent, vor fi organizate o serie de expoziții și ateliere. Vorbim de expoziții de medalii și înscrisuri care marchează perioada 1 Decembrie 1918, expoziție foto-documentară de imagini vechi cu principalele meșteșuguri din satele județului Brăila, costume tradiționale autentice specifice Brăilei și perioadei de început de secol XX; vase ceramice reinterpretate fidel după modele arheologice autentice vechi, dar și de atelier de olărit, expoziție de ii autentice, demonstrație cu imprimanta 3D și atelier de flori din hârtie cu tematica bujor.

 

Expoziția de artă, meșteșug și tradiții locale organizat în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, beneficiază de colaborarea Muzeului Brăilei "Carol I".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro