Expoziţii nonconformiste la "Atelierul de creaţie" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Expoziţii nonconformiste la "Atelierul de creaţie"

Localul "Atelierul de creaţie" s-a deschis vineri seara cu vernisajul expoziţiei "Mirror" semnată de artistul Cristian Urse, condamnat în urmă cu câteva zile la patru ani de închisoare cu executare pentru că în urma unei altercaţii fizice dure între mai mulţi tineri şi-a băgat în spital adversarul. Expoziţia a fost organizată de fratele său, Claudiu Urse, care a spus că astfel vrea să demonstreze cum este fratele lui cu adevărat, că nu este un criminal. Expoziţia cuprinde lucrări care au mai fost prezentate publicului în urmă cu aproape un an, sub titlul "Oglinzi sociale". De această dată, expoziţia se numeşte "Mirror" şi cuprinde şi alte lucrări ale lui Cristian Urse, premiate la diferite concursuri. "Vrem să arătăm cum este el cu adevărat. Vrem să arătăm că procurorii nu au avut dreptate atunci când au spus că el l-a căutat pe celălalt să-l omoare. Am zis să expunem lucrările lui şi să vină lumea să vadă dacă aşa gândeşte un criminal. Totul e vesel, colorat, e lumea în care trăim, aşa se exprimă el. Aşa se vede adevărata lui faţă. Ceea ce s-a întâmplat în seara aceea este un moment regretabil, nici el nu şi-a dat seama ce face, cât de gravă este situaţia. Trebuie să trecem mai departe. Sperăm ca acolo să fie lăsat să lucreze şi să spere la o eliberare condiţionată. Până acum a fost foarte mare stresul pentru că în fiecare luni el trebuia să fie la poliţie să semneze. A fost nevoit să renunţe la facultate, la serviciu. Vrem să arătăm că va evolua, că această poveste îl va ajuta să meargă mai departe", a explicat Claudiu Urse, fratele artistului Cristian Urse.
Tot la "Atelierul de creaţie" a fost vernisată şi expoziţia realizată de Nesk, pasionat grafitti, care de opt ani lucrează în ţară, dar şi în străinătate. Acum vrea să treacă la următorul nivel şi să lucreze pe pânză, lucrări pe care să le expună, aceasta fiind prima lui încercare de a ajunge la public şi pe altă cale. "De un an încearc ceva mai comercial. Am ales grafitti ca să demonstrez că sunt liber, că nu-mi pasă de nimic şi de nimeni. Ştiu că uneori îi deranjez pe cei din jur, dar îţi asumi nişte riscuri atunci când faci grafitti. Important este că îmi place ceea ce fac", a spus Nesk.
Expoziţiile au fost organizate de Asociaţia "Univers cultural".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro