Mergi la conţinutul principal

Exporturile brailene au crescut cu 150%

Daca la capitolul "productie industriala" Braila este codasa, in ce priveste exporturile lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit datelor puse la dispozitie de Directia Regionala de Statistica Braila (DRS) - care citeaza Registrul Statistic al Intreprinderilor (REGIS) - in luna ianuarie 2007, exporturile de marfuri in judetul Braila au inregistrat cifra record de 34.809.000 euro, devansind importurile cu 20.049.000 euro. Comparativ cu luna ianuarie 2006, exporturile de marfuri au inregistrat o crestere de aproape 150 %, pe cind importurile au crescut cu doar 14 %. Fata de luna precedenta (decembrie 2006), in ianuarie a. c. exporturile au crescut cu circa 94 %, iar importurile de marfuri au scazut cu 42,7 procente.
Potrivit sursei citate, 67 % din totalul marfurilor exportate de companiile brailene de profil in aceasta perioada au fost mijloace de transport. Afara de acestea, Braila a exportat materiale si articole textile (23,8 %), metale comune si produse din metal (5,8 %). In structura importurilor - care, in luna ianuarie a. c. au atins cifra de 14.760.000 de euro - o pondere importanta o detin materialele si articolele textile (34,4 %), masinile, aparatele si echipamentele electrice (circa 30 %), metalele si produsele din metal (17,9 %).
In alta ordine de idei, in trimestrul I 2007, la Braila s-au finalizat un numar de 110 locuinte, cu 64 mai mult decit in aceeasi perioada a anului trecut. Din totalul locuintelor finalizate, 67 au fost construite de populatie in regie proprie, 18 sint locuinte construite pentru sinistrati (din surse bugetare) si 25 sint locuinte realizate din fonduri apartinind societatilor cu capital privat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu