Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozii puternice la Bagdad, soldate cu 64 de morti

Trei atentate cu bomba au avut loc, luni, in mai multe piete din Bagdad, provocind moartea a 64 de persoane si ranirea altor 150, in timp ce irakienii comemoreaza un an de la incidentele de la Samarra, care au declansat un val de violente interconfesionale, relateaza Reuters.
Politia sustine ca doua masini-capcana au explodat in piata Shorja din centrul Bagdadului, tinta a mai multor atentate din ultima perioada, provocind moartea a 59 de persoane. Un cameraman al agentiei Reuters a vazut peste 30 de ambulante sosind la locul incidentului.
Atacul a vizat un complex comercial, dar si alte magazine situate de-a lungul strazii si cel putin 12 autoturisme, a explicat un alt reporter al Reuters. Exploziile au rasunat in centrul Bagdadului si au fost urmate de un nor dens de fum.
In piata Bab al-Sharji din centrul capitalei, cel putin cinci persoane au fost ucise, dupa ce o bomba artizanala a explodat, au explicat surse din politie.
Ambele piete au fost scena atentatelor si in trecut.
Cel mai important lider religios al irakienilor siiti, ayatollahul Ali al-Sistani, le-a cerut, luni, credinciosilor sai sa nu se razbune pe arabii sunniti in timpul primei comemorari a atacului de la Samarra.
Sistani a spus ca bombardarea moscheii din Samarra, atribuita militantilor sunniti, a declansat un val de "violente oarbe" in Irak.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii