Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie la o rafinarie din Arabia Saudita

O explozie urmata de un incendiu a avut loc, vineri, la o rafinarie din Arabia Saudita, dupa ce o sursa din serviciile de informatii anuntase ca atacatori sinucigasi au incercat sa arunce in aer o exploatare petroliera situata din estul tarii, transmite Reuters.
"Fortele de securitate au dejucat o tentativa de atentat sinucigas care urma sa fie comis cu cel putin doua masini la o rafinaria Abqaiq", a declarat sursa citata.
Postul de televiziune Al-Arabiya a afirmat ca fortele de securitate saudite au ucis atacatorii si a anuntat ca o explozie a avut loc la rafinaria Abqaiq din estul Arabiei saudite.
Al-Arabiya a citat martori care au declarat ca au fost auzite focuri de arma in apropierea locului unde se afla rafinaria, zona cunoscuta sub numele Baqiq, unul dintre cele mai fertile terenuri petrolifere din Arabia Saudita.
Autoritatile saudite au reusit sa mentina sub control incendiul izbucnit in urma exploziei, la o conducta a rafinariei Abqaiq, a anuntat postul de televiziune arab, citind surse din serviciile de securitate potrivit carora doar o unitate a rafinariei, care include statiile de procesare si pompare a titeiului catre terminajlele de export, a fost avariata. Sursele citate nu au precizat despre ce sectie este vorba.
Oficiali sauditi din domeniul petrolului nu au facut comentarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii