Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Explozie la o mina din Kazahstan

Cel putin sapte mineri au fost ucisi vineri, intr-o explozie care s-a produs la o mina din Kazahstan, aflata in proprietatea celei mai mari companii de otel din lume Arcelor Mittal, potrivit autoritatilor pentru Situatiile de Urgenta, citate de Reuters.
Echipele de interventie au stins un incendiu care s-a produs in subteran la mina Abaiskaia din centrul Kazahstanului, in timp ce desfasurau operatiuni de cautare a peste 20 de mineri dati in continuare disparuti, relateaza autoritatile fara a oferi detalii despre cauzele exploziei.
Cel putin 12 muncitori au fost raniti in urma exploziei, care a survenit in jurul orei locale 09.30 (05.30 ora Romaniei), cind in subteran se aflau 190 de mineri.
Exploziile miniere in bazinul Karaganda, principala regiune miniera din Kazahstan, sint frecvente din cauza nivelului ridicat al metanului.
Arcelor Mittal, cel mai mare producator mondial de otel, detine fosta uzina producatoare de otel din Temirtau, una dintre cele mai mari ale fostei Uniuni Sovietice, iar acum este singurul producator de otel al statului din Asia Centrala.
"Nu cred ca aceasta va afecta productia finala. Avem rezerve consistente (de carbune)", a declarat un purtator de cuvint al companiei.
Directorul Executiv al Arcelor Mittal, Lakshmi Mittal, a declarat luna trecuta ca se vor face investitii de circa 400-500 de milioane de dolari pentru a spori productia de carbune a Kazahstanului, iar alte 200 de milioane pentru a dubala productia la Temirtau.
O explozie care s-a produs la o alta mina din regiune a aceleiasi companii s-a soldat, in 2006, cu moartea 43 de muncitori, iar in 2002 si 2004, alte incidente similare au provocat moartea a 30 de mineri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii