La şapte luni de când Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), ancheta bate încă pasul pe loc. Deşi expertiza balistică, cea care stabileşte din ce pistol a fost tras glonţul ucigaş şi cui aparţine, a fost finalizată de Institutul Naţional de Criminalistică de la sfârşitul lunii martie, rezultatul nu a ajuns nici până acum la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Dacă la început procurorii gălăţeni nu aveau bani pentru plata expertizei, ulterior, mai precis pe data de 7 aprilie, s-au achitat cei 2.000 de lei. Cu toate acestea, expertiza balistică tot nu a ajuns în mâinile procurorilor, astfel că dosarul nu poate fi trimis în instanţă. Familia victimei crede că dosarul este ţinut special pe loc şi asta pentru că nu s-ar fi luat încă o decizie în ceea ce priveşte soluţia cu care acesta să ajungă în instanţă. Procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ne-a declarat că în zilele următoare va face demersuri pentru ca rezultatul expertizei să ajungă, totuşi, la Galaţi.
Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti de la IGPR în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean urmărit internaţional. Incidentul s-a consumat pe 26 septembrie, în jurul orei 14.00, când poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit, fără să vadă însă cine este în interior, întrucât maşina avea geamuri fumurii. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, moment în care victima, care era în maşină cu unul din fiii lui "Neluţu", a crezut, probabil, că sunt atacaţi de membrii vreunei grupări rivale. Tânărul a lovit maşina poliţiştilor, încercând să-şi asigure scăparea, iar judiciariştii de la IGPR au făcut uz de armă ca să-i oprească. Unul dintre gloanţe a fost fatal pentru Sorin Pârvu.
Cazul lui Sorin Pârvu a fost menţionat şi în Raportul Departamentului de Stat american privind respectarea drepturilor omului. Conform raportului, numeroase organizaţii neguvernamentale şi instituţii de presă au semnalat abuzuri comise de poliţie împotriva suspecţilor aflaţi în stare de reţinere sau arest.