Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expertii contabili si-au cumparat sediu in cladirea "Ceprohart"

Filiala locala a Corpului Expertilor Contabili Autorizati din Romania (CECAR) se muta in sediu nou. Conducerea la nivel central a asociatiei a licitat, ieri, pentru achizitionarea etajului 5 al cladirii in care institutul de cercetare brailean, SC "Ceprohart" SA, isi are sediul si si-a adjudecat activul. Dupa cum a explicat organizatorul licitatiei, CECAR Bucuresti a fost singurul ofertant interesat de activele scoase la vinzare, a indeplinit toate conditiile de participare la licitatie si a oferit "pretul corect". "A fost verificata documentatia de participare si nu au fost probleme. Oferta depusa a acoperit pretul de pornire si in conditiile in care a fost singurul ofertant si-a adjudecat activul etaj 5 al cladirii noastre cu suma de aproape 767.000 lei", a punctat directorul general al "Ceprohart", Dan Buteica, vizibil incintat de reusita. De asemenea, sursa citata a explicat ca pentru celelalte 2 etaje scoase la licitatie, dar pentru care nu s-a inscris nimeni cu oferta, va fi organizata o noua actiune de licitare, la un termen ce va fi anuntat din timp. "Au mai fost si alti potentiali ofertanti care s-au interesat de licitatie, dar din pacate nu si-au materializat intentia. Acum ca a fost "sparta gheata" speram sa vina si sa participe la urmatoarea licitatie", a apreciat Buteica.
Important de subliniat este ca, la licitatia de ieri, au fost scoase la vinzare etajele 4, 5 si 6 ale cladirii amplasate pe Faleza Dunarii apartinind institutului de cercetare "Ceprohart", in conditiile in care la licitatiile anterioare nu s-a reusit vinzarea ca activ intreg. De altfel, actionarul majoritar, AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) a permis vinzarea pe etaje stabilind si pretul minim pentru fiecare in parte: valoarea evaluata a etajului 4 este de circa 990.000 lei, in timp ce pentru etajele 5 si 6 pretul de pornire este de aproape 767.000 lei pentru fiecare etaj, totalul minim estimat fiind de circa 2,5 milioane lei.
Sumele obtinute din vinzare vor fi virate direct in contul AVAS care ar urma apoi sa reduca datoria institutului catre SC "CET" SA Braila, cu circa 2 milioane de lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii