Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expert de la Finante, cercetat pentru fals

Un angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Braila este anchetat de politistii braileni pentru abuz de incredere, fals si uz de fals. Mai mult, oamenii legii au inceput deja urmarirea penala impotriva functionarului public, acesta fiind acuzat ca a contrafacut semnaturile de pe niste contracte de vinzare-cumparare, pentru a putea inmatricula doua masini pe numele sau. Cercetarile sint in plina desfasurare, iar daca va fi trimis in judecata, finantistul va fi suspendat din functie.
Oamenii legii au intrat pe firul acestei povesti in vara anului trecut, in urma reclamatiei braileanului Gabriel B., care a sesizat ca Ciprian Taranu (31 de ani) expert principal la DGFP Braila, refuza sa-i restituie autoturismul "Skoda Superb", proprietate personala, inmatriculat in Olanda sau sa-i achite ultima transa de bani. Zilele trecute, politistii din cadrul Compartimentului Furturi si Trafic de Autoturisme al Serviciului de Investigatii Criminale au finalizat cercetarile, reusind sa descopere ca respectivul caz este mult mai complex decit o simpla tranzactie, ce avea ca obiect vinzarea unei masini. Judiciaristii au stabilit ca functionarul a inmatriculat autoturismul pe numele sau, fara acordul si semnatura vinzatorului pe contractul de vinzare-cumparare. Mai mult, in aceeasi perioada, acesta a procedat la fel si cu un autoturism "Volkswagen Touran", inmatriculat in Germania, apartinind lui Viorel F., din Braila, pe care l-a inmatriculat tot pe numele sau. Ulterior, cele doua autoturisme au fost vindute altor persoane.
Extinzind cercetarile, in urma efectuarii expertizelor tehnico-stiintifice grafoscopice, s-a stabilit ca autoturismele au intrat in proprietatea lui Ciprian Taranu prin contracte de vinzare-cumparare, primul cu ambele semnaturi in fals, si a vinzatorului si a cumparatorului, iar al doilea, cu semnatura in fals a vinzatorului Viorel F. "Analizind cele constatate, politistii au stabilit ca Ciprian T. a contrafacut semnaturile necesare fara acceptul proprietarilor si, fara a avea o procura speciala de la acestia, a inmatriculat pe numele lui cele doua autoturisme, in baza contractelor de vinzare-cumparare falsificate. In cauza s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Ciprian T., sub aspectul savirsirii infractiunilor de abuz de incredere, fals si uz de fals. Cercetarile continua cu susnumitul in stare de libertate", a precizat agent Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
La scurt timp dupa sesizare, Viorel F. si-a retras reclamatia, declarind ca a primit diferenta de bani de la Ciprian Taranu. De precizat ca autoturismul "Volkswagen Touran" a fost revindut de trei ori, ultimul cumparator fiind din Galati.

Daca va fi trimis in judecata, Taranu va fi suspendat din functie

Ieri dupa-amiaza, Directia Generala a Finantelor Publice Braila ne-a confirmat ca Ciprian Taranu este angajatul institutiei precizind, de asemenea, ca pina la ora la care ne-au transmis raspunsul, institutia nu a fost sesizata in legatura cu faptele sale. "Masurile legale care pot fi luate in situatia expusa de dvs. sint cele prevazute de art. 86 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarului public, republicata si modificata. Potrivit acestor dispozitii legale, in cazul in care functionarul public este trimis in judecata pentru savirsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h) din legea mentionata, conducatorul institutiei va dispune suspendarea functionarului public din functia publica pe care o detine. Pina la momentul prevazut de lege, cel in cauza se bucura de prezumtia de nevinovatie", se arata intr-un comunicat semnat de directorul executiv al DGFP Braila, Ilie Deca.
In legatura cu acuzele care i se aduc, Taranu ne-a spus ca a fost doar o neintelegera verbala intre el si vinzatorii masinilor, referitor la vinzarea mai departe a acestora. "I-am dat un avans, diferenta urmind sa o dau dupa ce se vinde masina. Masina o luasem, de fapt, pentru mine, dar nu mi-a convenit. L-am intrebat daca pot vinde masina, daca nu imi convine, si a zis da, dar nu am facut nimic de mina, ca sa fie ceva legal. Cind am vindut masina, am semnat la cumparator, dar ei, ca vinzatori, nu au semnat, si le-am dat mai departe asa. Numai “Skoda” a fost inmatriculata, dupa ce am vindut-o. Cu respectivul m-am inteles sa o inmatriculez eu, ca sa platesc eu taxa de inmatriculare. Eu am semnat ca am cumparat-o, dar la vinzator nu am semnat eu in locul lor. Actele au ramas la urmatorul cumparator si ne-am intilnit la Politie, la inmatriculare", ne-a spus Ciprian Taranu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii