Mergi la conţinutul principal

Experţii electorali se întâlnesc la Prefectură

S-a stabilit! Sala Mare a Prefecturii va găzdui mare parte din întâlnirile prilejuite de alegerile locale ce se vor desfăşura în acest an pe 5 iunie, într-un singur tur de scrutin. 

Se întâmplă ca Sala Mare a Prefecturii - deşi are o capacitate de circa o sută de scaune - să fie, iată, principalul loc în care vor fi desfăşurate tragerile şi instruirile pentru alegeri, fiindcă niciuna din sălile mari din oraş nu are aviz ISU.
"Pe 23 mai va fi tragerea la sorţi a experţilor electorali şi a secţiilor de votare, iar pe 30 şi 31, în funcţie de ordinea extrasă, vor fi şi instruirile, în două tranşe", ne-a explicat Mădălina Cochino, prefectul judeţului Brăila.
În fapt, pe 23 mai, în Sala Mare va avea loc extragerea numelor membrilor secţiilor de votare care vor ocupa funcţiile de preşedinte şi locţiitor al preşedintelui.
Persoanele desemnate şi avizate de către Autoritatea Electorală Permanentă în Corpul Experţilor Electorali trebuie să fie prezente la această extragere, astfel încât să poată fi prezente şi la instruire.
Este pentru prima dată în istoria post-decembristă a României când alegerile vor fi extrem de informatizate, monitorizate prin sistem on-line, pe site-ul AEP, astfel încât să se evite votul multiplu.
Preşedinţii şi locţiitorii vor avea tablete şi vor transmite pe site-ul AEP în timp real situaţia prezenţei la vot. Cu 48 de ore înainte de instruirile cu serviciile STS şi operatorii, se va afişa şi rezultatul tragerii la sorţi pe site-urile de resort, al Autorităţii Electorale Permanente şi al Prefecturii, cu link. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro