Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Expeditii lingvistice - relevarea aspectelor culturale prin explorare tematica"

La Colegiul National "Nicolae Balcescu" se desfasoara din august 2005 proiectul, "Expeditii lingvistice - relevarea aspectelor culturale prin explorare tematica", coordonat de profesoara de limba engleza Aurelia Serban, realizat in colaborare cu o scoala particulara din Erfurt - Germania. Proiectul urmareste sa evidentieze cit mai multe aspecte importante ale istoriei, culturii, literaturii romane si brailene, a explicat coordonatorul actiunii. "Analizam pe scurt teme mari si sumarizam ca sa prezentam pe scurt partenerilor nostri din Germania atit aspecte din domeniile amintite, cit si din arhitectura, traditii, obiceiuri si minoritati religioase. Dupa ce vom analiza toate aceste domenii trebuie sa realizam un vocabular specific pentru acele arii, astfel incit elevii nostri sa invete limba germana, iar partenerii nostri limba romana", a explicat prof. Aurelia Serban. Din Colegiul "N. Balcescu" participa la proiect, in mod activ, intre 40 si 50 de elevi, de la toate nivelurile, ei fiind sprijiniti sa participe de profesorii pe care ii au la clasa, de la diferite discipline, nu numai de limba moderna. Proiectul s-a realizat cu sprijinul financiar al Agentiei "Socrates".
In cadrul acestuia vor avea loc doua schimburi de elevi. In luna martie, timp de doua spatamini, un grup de 10 - 15 elevi vor merge la Erfurt, unde vor sta la familiile elevilor germani, iar la sfirsitul lunii mai, un grup de elevi germani vor veni la Braila. In timpul acestor vizite elevii vor intra la ore, vor vizita monumentele oraselor, se vor cunoaste mai bine si vor invata mai usor o limba straina. Criteriile de selectie ale elevilor au fost afisate la vedere in scoala. Ele vizeaza in primul rind implicarea fiecaruia in activitati si seriozitate. Cei interesati aveau de facut un portofoliu in care sa-si prezinte activitatea, dupa anumite reguli impuse de profesorul coordonator. Ieri a fost ultima zi de depunere a portofoliilor, dupa aceasta data urmind sa se selecteze elevii. "Elevii sint foarte activi, vin chiar in fiecare pauza si ma intreaba diverse lucruri despre proiect astfel incit sa-si prezinte orasul cit mai bine, acesta fiind de fapt si scopul principal. Pentru noi este foarte important ca am cistigat acest proiect. In tara sint sute de scoli care candideaza pentru proiecte lingvistice si numai 50 au cistigat", a explicat prof. Aurelia Serban.
Intre produsele finale ale proiectului se numara o carte structurata pe domenii, care va avea si vocabular pentru trei limbi: romana, germana si engleza si un CD care va contine tot materiale de promovare. De asemenea, s-a realizat si un calendar pentru anul 2006, cu fotografii reprezentative ale orasului, in care sint asezate in fiecare pagina cladirile importante ale orasului sau locurile semnificative, filmate din diferite unghiuri. Au fost prezentate: Colegiul "Nicolae Balcescu", Teatrul "Maria Filotti", Piata Traian, faleza, Gradina Publica, palatul Administrativ, Biserica Greaca, strada Mihai Eminescu, Casa Tineretului, Parcul Monument, Galeriile de Arta si Manastrirea "Sf. Pantelimon" din Lacu Sarat . In final se va realiza o expozitie cu toate produsele proiectului. Pentru selectarea fotografiilor din calendar si din carte, in scoala s-a desfasurat un concurs, "Comorile Brailei", in care s-au inscris zeci de elevi cu sute de fotografii.
Prima vizita de proiect va fi realizata de profesoara care coordoneaza activitatea, in luna februarie, pentru a stabili foarte clar detaliile vizitei cu elevi din luna martie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii