Mergi la conţinutul principal

Există un risc de inundaţii la Vărsătura şi Stăncuţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a enumerat, ieri, câteva dintre zonele care, din punctul său de vedere, sunt expuse pericolului de inundaţii. Este vorba de zona Vărsătura şi comuna Stăncuţa. "Întotdeauna există riscul. Apa şi focul nu poţi să le controlezi decât dacă iei nişte măsuri din astea foarte severe şi extreme. Adică facem un dig de 15 metri, nu de 7 metri şi atunci o să dormim liniştiţi. Există un risc în zona de la Vărsătura, întotdeauna am avut probleme acolo. Chiscaniul e destul de sus, nu cred că ajunge apa acolo sau în Tichileşti. La Stăncuţa este puţin mai jos. La Gropeni este în regulă, că au tot ce le trebuie. Cele mai grele probleme le-am avut întotdeauna cu Siretul şi Buzăul după cum bine ştiţi. (...) Există un risc şi la Insula Mare a Brăilei, unde întotdeauna a fost foarte aproape. S-a mai făcut acolo câte ceva de către cei de la Agricost. Ei sunt cei mai interesaţi, ca şi noi de altfel, că avem gospodării acolo, şi la Măraşu şi la Frecăţei cu satele componente. Dar suntem atenţi, suntem aici, nu plecăm, dacă e ceva suntem pregătiţi să acţionăm", a declarat Stancu. Şeful judeţului a precizat că a purtat deja discuţii cu cei din Armată, Jandarmerie şi Poliţie, pentru a interveni în caz de urgenţă. Totodată, Stancu a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, orice act de voluntariat şi ajutor oferit la nevoie din partea brăilenilor, în condiţiile în care vor exista inundaţii, este binevenit. "Cel mai bun ajutor este ăla pe care ni-l dăm noi. Până vin cei de la Apele Române, trebuie să facem noi ce e de făcut aici. Asta înseamnă să fim mai bine ancoraţi în ceea ce înseamnă voluntariatul, ceea ce înseamnă o opinie pozitivă pentru cei care sunt în nevoie. Adică să îi ajutăm cu haine, muncă, ce se poate", a mai completat sursa citată.
La rândul său, primarul Aurel Simionescu a dorit să menţioneze că, deocamdată, nici pentru municipiu nu există un pericol foarte mare de producere a inundaţiilor. "Pe cotele de azi - noi am avut de dimineaţă un comitet pentru situaţii de urgenţă local, cu imagine până în 28-29 - nu avem o zonă din aceasta care să impună scos oamenii din case, mutat şi mai ştiu eu ce alte lucruri. A scăzut nivelul maxim al viiturii despre care vă vorbeam. Acum, cel mai mult e preconizat undeva în ziua de miercuri, la 632. Nu e o problemă. Sigur, suntem peste cota de inundaţii, dar nu în zona de pericol care ar impune alte măsuri", a specificat edilul-şef.
Ieri, Dunărea a atins la Brăila o cotă de 594 cm, care nu punea în niciun fel în pericol digurile de protecţie. Ca măsură de precauţie, a fost instituită, totuşi, o restricţie de viteză de maxim 60 km/h, pe digul Brăila - Galaţi. Trecerile cu bacul funcţionau fără nicio restricţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro