Mergi la conţinutul principal
Sistemul Național de Apărare în acțiune

Exercițiu militar de amploare în Portul Militar Brăila

• acesta se va desfășura miercuri, 17 aprilie, cu participarea a peste 300 militari și civili, cu 21 de nave de luptă, șalupe de căutare și salvare, ambarcațiuni pentru scafandri, ambulanțe, autospeciale de stins incendiu, autospeciale transport mijloace de decontaminare, autospecială EOD, autospecială de cercetare CBRN, elicopter și ambulanțe SMURD • este vorba de o secvență planificată în cadrul Exercițiului multinațional SEA SHIELD 24

 

În ziua de miercuri, 17 aprilie, capabilitățile Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor executa, alături de peste 10 structuri aparținând Sistemului Național de Apărare, secvența interinstituțională de instruire „Mass Casuality Incident - MASCAL”, planificată în cadrul Exercițiului multinațional întrunit SEA SHIELD 24, informează surse din cadrul Flotilei.

Secvența se va desfășura în Portul Militar Brăila, unde se vor antrena împreună, într-un scenariu bine pus la punct, peste 300 militari și civili, cu aproximativ 21 de mijloace tehnice (nave de luptă, șalupe de căutare și salvare, ambarcațiuni pentru scafandri, ambulanțe simple și pentru victime multiple, autospeciale de stins incendiu, autospeciale transport mijloace de decontaminare personal, autospecială EOD, autospecială de cercetare CBRN, elicopter și ambulanțe SMURD) din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății.

„Scenariul exercițiului va fi unul fictiv, iar forțele participante vor aplica procedurile specifice „Planurilor de intervenție în cazul unei situații cu victime multiple” și vor exersa cooperarea interinstituțională verificând, în același timp, viabilitatea sistemului de comunicații între toate structurile care acționează în aceste situații în obiectivul militar”, precizează sursa citată.

Exerciţiul multinaţional SEA SHIELD 24 este cel mai complex eveniment militar condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro