Mergi la conţinutul principal

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Școala „Fănuș Neagu”

• au participat cadrele didactice și elevii claselor pregătitoare și I-IV, în total 21 de clase de la cea mai mare unitate de învățământ gimnazial din Brăila • pe 1 și 2 martie, zece unități de învățământ brăilene vor organiza astfel de exerciții, în contextul generat de cutremurele de pământ din Turcia și din Oltenia, de zilele trecute • de asemenea, exercițiile coincid cu împlinirea a 90 de ani de protecție civilă în România, precizează reprezentanții ISU „Dunărea” Brăila

 

Miercuri, 1 martie, sute de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila au participat la un amplu exercițiu de evacuare în caz de cutremur, organizat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” Brăila. Nu mai puțin de 21 de clase de la „Fănuș Neagu”, care învață de dimineață, au participat la exercițiul care părea cât se poate de real. Cât ai clipi din ochi, sute de elevi, începând cu clasele pregătitoare, au evacuat în câteva minute sălile de curs și au ieșit, ordonați, pe platoul de lângă sala de sport, acoperindu-și capul cu câte o carte, așa cum au fost învățați la școală, sub supravegherea cadrelor didactice, doamnei directoare și a ofițerilor ISU. Iar după ce s-a făcut prezența, ofițerii ISU le-au explicat elevilor ce trebuie să facă la școală, dar și acasă, în caz de cutremur.

„Timp de două zile, la Brăila, se desfășoară exerciții de evacuare în caz de cutremur în unități școlare, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de protecție civilă în România și în contextul actual - cutremurele din Turcia și din Gorj, dar și cutremurul de mai mică intensitate, de 3 grade, de la Vădeni - pentru ca fiecare dintre noi să știm să reacționăm în caz de cutremur. Copiii împreună cu cadrele didactice desfășoară anual astfel de activități pentru a se obișnui cu astfel de situații, pentru ca, într-o situație reală, să nu intre în panică. Am ales „Fănuș Neagu” pentru că este o școală mare, frumoasă, cu circa 1.000 de elevi, unde am beneficiat mereu de sprijinul conducerii pentru efectuarea unor astfel de exerciții”, ne-a declarat lt. Lorin Militaru, din cadrul ISU „Dunărea” Brăila, prezent, ieri, la exerciții.

În total, pe 1 și 2 martie, se vor desfășura exerciții de evacuare în caz de cutremur în 10 unități de învățământ din Brăila. Ofițerii ISU ne-au spus că a fost pură coincidență faptul că, în momentul în care s-a dat startul exercițiului de la „Fănuș Neagu”, în tot orașul au sunat sirenele. Acest lucru se va repeta în prima miercuri a fiecărei luni, între 10.00 și 11.00, la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din România.

„Mulțumesc pentru acest exercițiu ISU Brăila, consider că, oricât de multă pregătire teoretică am face cu elevii noștri, întotdeauna un exercițiu practic este foarte util. Ne verifică și cunoștințele teoretice și ne induce o stare de „semiemoție” pe care am avea-o într-o situație reală. Deși ne pregătim intens, dorim ca lucrurile să nu devină, niciodată, realitate. E bine să știm, e bine să aflăm lucruri noi și de la ofițerii ISU și, ca atare, le mulțumesc încă o dată lor și colegilor mei care se ocupă de pregătirea elevilor. Copiii cunosc procedura în caz de cutremur, însă o situație reală sperăm să nu se producă, a precizat prof. Emilia Luntraru, directorul Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu” Brăila, gazda exercițiului.

La „Fănuș Neagu” se predau lunar, în cadrul orelor de consiliere, procedurile care trebuie urmate și exercițiile de evacuare în caz de cutremur sau calamități.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro