"Procesul de consultare nu s-a încheiat. (...) Noi vom aborda principiile de bază în Guvern, vom avea în continuare discuţii cu partenerii sociali, până la forma finală pe care Guvernul o va trimite spre aprobare la Parlament. Vreau să îi asigur pe toţi partenerii sociali că discuţiile vor începe pe un ton accelerat de săptămâna viitoare", a declarat Boc.
În ceea ce priveşte refuzul ministerelor Apărării, Internelor, Afacerilor Externe de a accepta această Lege, premierul a dat asigurări că o vor accepta. "Vă asigur că vor dori", a spus el.
Uniunea Naţională a Juriştilor din România (UNJR) a cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, suspendarea procesului de elaborare a Legii unice de salarizare, pe motiv că i s-ar fi refuzat dreptul de a participa la discuţiile pe marginea acestei legi, potrivit unui comunicat remis miercuri. Uniunea mai susţine că Guvernul încalcă principii esenţiale ale statului de drept, legate inclusiv de transparenţa decizională.
Emil Boc a declarat marţi că acordul cu FMI prevede patru "condiţionalităţi majore" pe care Guvernul trebuie să le îndeplinească: adoptarea, până pe data de 4 mai, a actului normativ de ajustare bugetară, adoptarea Legii salarizării unice, a Legii responsabilităţii fiscale, precum şi adoptarea Legii privind reforma sistemului de pensii.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat în 8 aprilie la Comisia de specialitate din Cameră, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Legea unică de salarizare în cazul în care Parlamentul nu va reuşi să o aprobe până la 30 octombrie şi a cerut sprijin politic pentru noile reglementări.