Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Executantii lui Buricea - trimisi in judecata

Dupa o ancheta ce a durat un an, desi au existat probe zdrobitoare si declaratii de la peste 30 de martori - perioada in care au mai avut loc si alte atacuri si infractiuni grave -, sase membri ai gruparii din cartierul Radu Negru au fost trimisi in judecata, fiindca s-au luptat cu sabiile, in statiunea Lacu Sarat.
Potrivit anchetatorilor, pe 15 iulie 2005, Cosmin-Iulian Zamira si fratii Nicusor si Didi Mindroiu s-au dus, pe la ora 18.00, in statiunea Lacu Sarat, pentru a sarbatori ziua de nastere a lui Didi. In timp ce petrecaretii dadeau pe gitlej paharele cu alcool, si-au facut aparitia Adrian Rosu, zis "Oblet", Laurentiu-Mihai Pascu si Alin-Tiberius Parpalac - oameni de incredere ai lui Costica Buricea, din Radu Negru. Acestia din urma s-au asezat la masa chefliilor, pe care ii cunosteau, si au inceput sa bea cot la cot cu ei. Dupa ce s-au "luptat" doua ore cu halbele de bere, pe cei sase au inceput sa se umfle muschii si, din senin, s-au luat la bataie. Inarmat pina in dinti Parpalac n-a stat mult pe ginduri si a scos din sacosa pe care o cara mereu dupa el o sabie, iar "Oblet" - un cutit. Sub privirile zecilor de clienti aflati la mesele din jur - printre care si femei si copii -, interlopii din Radu Negru au fluturat armele in stinga si-n dreapta, taindu-i pe cei trei care le facusera cinste. Desi au zburat pahare, s-au rupt scaune, s-au spart halbe si sticle, administratorii terasei au preferat sa scoata bani din propriile buzunare, decit sa-i supere pe spadasinii care fac legea pe strazi, punindu-i la plata. Desi au ajuns la spital, cu taieturi adinci si testele sparte, Parpalac, Zamira si fratii Mindroiu nu au depus plingere penala unul impotriva altuia, preferind sa "se descurce" singuri.
Politia a intocmit, insa, dosar penal, pentru ultraj contra bunelor moravuri si port ilegal de arme albe, iar dupa un an de investigatii, Parchetul a inaintat dosarul instantei de judecata, cu autorii in stare de libertate. Intrucit s-au sustras cercetarii penale, "Oblet" si Mindroiu vor fi dati in urmarire, pentru a-i "onora" cu prezenta pe anchetatori.
Parpalac este unul dintre executantii de baza ai gruparii din Radu Negru, fiindca are un avantaj fata de tovarasii sai: este minor si, daca se va gasi vreo instanta care sa-l condamne, va executa jumatate din pedeapsa si va avea si circumstante atenuante, fiindca nu-l duce capul prea mult. Numai in ultimul an, Parpalac a comis zeci de infractiuni, incepind cu furturi, spargeri de autoturisme si tilharii "banale", pina la atacuri mafiote cu sabii si baionete, insa de fiecare data a scapat de zabrele, pe motiv ca nu a implinit 18 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii