Mergi la conţinutul principal

Excursii, alimente, bani si concerte pentru virstnicii braileni

Sala Ronda a Prefecturii a gazduit, ieri, incepind cu ora 11.00, Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. Cu acest prilej a fost adus la cunostinta celor prezenti programul actiunilor dedicate persoanelor de virsta a III a in perioada sarbatorilor pascale. Astfel, pensionarii vor primi bani, alimente, vor merge la concerte si in excursii la manastiri.
Concertul liric cu cintece bisericesti care se va desfasura la Catedrala in ziua de Florii va fi organizat de Consiliul Judetean, Centrul de Creatie si Corul Femina. Tot in aceasta perioada se vor organiza actiuni caritabile de colectare a fondurilor cu sprijinul salariatilor Consiliului Judetean pentru cumpararea unor produse alimentare care vor fi distribuite la Caminul de batrini de la Baldovinesti sau din Lacu Sarat. Primaria, la rindul ei, va organiza o excursie pe Dunare la care vor participa membrii tuturor organizatiilor membre ale Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. Totodata, Sindicatul Liber al Pensionarilor ofera membrilor o excursie la manastirea Sf. Pantelimon si in statiunea Lacu Sarat.
Persoanele de virsta a III-a vor participa la concursuri de sah, rummy, table, dotate cu premii, organizate la Clubul "Ana Aslan" si vor primi, de asemenea, alimente, bani, produse de curatenie si suplimente nutritive. Directia de Asistenta Sociala va distribui ajutoare celor 400 de persoane internate in caminele de batrini si celor 69 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social. Primaria va acorda veteranilor de razboi, detinutilor politici si altor categorii de virstnici nu mai putin de 2500 de pachete cu alimente si va ajuta financiar nu mai putin de 100 de persoane cu probleme grave de sanatate. Mai multe echipe mobile ale organizatiilor neguvernamentale Euro 21, Diaconia, ale Fundatiei Lumina si ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor acorda voluntar servicii de ingrijire la domiciliu in preajma sarbatorilor pascale. In acelasi context, Casa Judeteana de Pensii si Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei vor organiza in data de 3 aprilie, la ora 13.00, o masa rotunda unde se vor prezenta propuneri si noutati legislative referitoare la persoanele virstnice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu