Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Excursii, alimente, bani si concerte pentru virstnicii braileni

Sala Ronda a Prefecturii a gazduit, ieri, incepind cu ora 11.00, Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. Cu acest prilej a fost adus la cunostinta celor prezenti programul actiunilor dedicate persoanelor de virsta a III a in perioada sarbatorilor pascale. Astfel, pensionarii vor primi bani, alimente, vor merge la concerte si in excursii la manastiri.
Concertul liric cu cintece bisericesti care se va desfasura la Catedrala in ziua de Florii va fi organizat de Consiliul Judetean, Centrul de Creatie si Corul Femina. Tot in aceasta perioada se vor organiza actiuni caritabile de colectare a fondurilor cu sprijinul salariatilor Consiliului Judetean pentru cumpararea unor produse alimentare care vor fi distribuite la Caminul de batrini de la Baldovinesti sau din Lacu Sarat. Primaria, la rindul ei, va organiza o excursie pe Dunare la care vor participa membrii tuturor organizatiilor membre ale Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. Totodata, Sindicatul Liber al Pensionarilor ofera membrilor o excursie la manastirea Sf. Pantelimon si in statiunea Lacu Sarat.
Persoanele de virsta a III-a vor participa la concursuri de sah, rummy, table, dotate cu premii, organizate la Clubul "Ana Aslan" si vor primi, de asemenea, alimente, bani, produse de curatenie si suplimente nutritive. Directia de Asistenta Sociala va distribui ajutoare celor 400 de persoane internate in caminele de batrini si celor 69 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social. Primaria va acorda veteranilor de razboi, detinutilor politici si altor categorii de virstnici nu mai putin de 2500 de pachete cu alimente si va ajuta financiar nu mai putin de 100 de persoane cu probleme grave de sanatate. Mai multe echipe mobile ale organizatiilor neguvernamentale Euro 21, Diaconia, ale Fundatiei Lumina si ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor acorda voluntar servicii de ingrijire la domiciliu in preajma sarbatorilor pascale. In acelasi context, Casa Judeteana de Pensii si Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei vor organiza in data de 3 aprilie, la ora 13.00, o masa rotunda unde se vor prezenta propuneri si noutati legislative referitoare la persoanele virstnice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii