Mergi la conţinutul principal

Exclusivitate. Iordache candidează ca independent pe un post de consilier municipal

• asta a anunţat, ieri, consilierul judeţean PND, Cătălin Iordache, cu precizarea că, din punctul său de vedere, doar prin implicarea activă a jurnaliştilor în politică se pot mişca lucrurile în bine • acesta a precizat că va lăsa la latitudinea oamenilor să îi spună unde este mai mare nevoie de el, însă ar prefera să candideze la CLM Brăila • Iordache susţine că este nevoie de o persoană care să ofere posibilitatea jurnaliştilor să afle lucruri din interior, care în mod normal ar fi băgate sub preş de politicieni

 

Un anunţ cel puţin interesant din partea consilierului judeţean PND Brăila, Cătălin Iordache: acesta va candida ca independent în viitorul Consiliu Local Municipal Brăila. Cel puţin asta a precizat, ieri, Iordache, subliniind că a luat decizia aceasta după dezamăgirea constatată ca urmare a adeziunii la un partid politic, dar şi din dorinţa de a ajuta jurnaliştii locali să ajungă la informaţii “din culise” pe care majoritatea politicienilor încearcă să le ţină “sub preş”. Iordache şi-a motivat decizia, afirmând că întreaga temă dezbătută la nivel naţional privind implicarea jurnaliştilor în politică (vezi cazul Rareş Bogdan la PNL, Moise Guran la USR), este una dusă într-o zonă greşită.

“Eu zic că e bine. Pentru că eu cred că ziariştii sunt cei care cunosc cel mai bine problemele oamenilor, că scriu despre ele zilnic. De ce nu ar trebui să candideze. Adică ar trebui să candideze nişte politicieni care inventează nişte probleme, sau care se folosesc de ele. Şi cei care scriu în fiecare zi despre ele şi îi roagă cu cerul şi pământul pe politicieni să facă ceva, nu au voie să candideze?! Păi, dacă au văzut şi ziariştii că scriu degeaba, atunci au zis şi ei: băi, hai să mergem noi acolo, să rezolvăm cumva. Sau măcar să fim în mijlocul evenimentelor. Că de rezolvat aşa singuri, sunt convins că nu pot. Că nu cred eu că un jurnalist poate să fie ca PSD, PNL sau vreun partid din ăsta mare. Dar măcar să se ducă cineva să spună: uite, domnule, e o problemă. Uitaţi! Sunt problemele astea! Sunt oameni care spun chestia asta! Pentru că, eu unul, m-am săturat ca ziarele să scrie despre problemele oamenilor şi nimeni să nu facă nimic! Şi atunci, nu trebuie să fie cineva care să le spună oficial oamenilor ce se întâmplă?! Pentru că politicienii vor spune: «dar eu nu ştiam». M-am săturat de ingenuozitatea asta de mironosiţe de doi lei a politicienilor, din toate partidele, care spun: «Noi nu ştiam. Acum am aflat. Vom lua măsuri». Când, mă?! Ce măsuri?! Dar ce sunteţi, croitori?! Toţi luaţi măsuri, dar nu se construieşte nimic, nu face nimeni nimic!”, a declarat Iordache.

Acesta a recunoscut că nu se aşteaptă să facă mari schimbări pe scena politică locală, însă susţine că simpla sa prezenţă în Consiliul Local Municipal îi va deranja pe mulţi dintre politicienii locali, care astăzi “dorm liniştiţi”.

Iordache a precizat că după experienţa avută la PND Brăila a ajuns la concluzia că nu mai vrea să facă parte din niciun partid politic. Din contră. Că vrea să fie singurul care nu ţine cu niciuna dintre tabere. Acesta a afirmat că în ultimii patru ani nu a văzut niciun reprezentant al PSD sau PNL - partide cu mii de voturi -, să vină şi să prezinte în plen o propunere din partea a cel puţin 500 de oameni, lucru care i se pare inadmisibil.

“Nu trebuie să fie cineva care să spună: băi, frate, uite, e o problemă...  asta! Măcar să o spună! Ca să eliminăm din start prezumţia de neştiinţă, ca să nu zic altfel, a politicienilor consacraţi. Că ziariştii nu sunt politicieni consacraţi. Spun mereu că nu au ştiut de probleme. Că sunt aşa multe şi uite, domnule, tocmai pe aia au ratat-o. Păi, uite domnule, a venit unul şi ţi-a zis. Asta este! De ce să o ratezi? Acum nu mai poţi să o ratezi. Nu mai poţi să spui, nu ştiam că nu există asfalt nu ştiu unde, sau că nu există alimentare cu apă nu ştiu unde, că o canalizare nu merge în nu ştiu ce cartier, că nu ştiu ce şcoală nu are profesor, că nu ştiu ce şcoală are acoperişul spart şi că plouă peste copii şi aşa mai departe. Uite... că ştiaţi! Ce faceţi în acest context?! Asta e ideea pentru care vreau să candidez”, a mai completat PND-istul.

 

Iordache aşteaptă părerea brăilenilor

 

Întrebat despre faptul că a anunţat recent că se gândeşte să demisioneze din CJ Brăila, Iordache a precizat că a făcut acest gest deoarece s-a săturat de modul haotic în care preşedintele Consiliului, Francisk Chiriac, a ales să convoace zeci de şedinţe extraordinare, în loc de una ordinară, în fiecare lună, doar după bunul său plac. Dacă va candida doar la CLM Brăila sau şi la CJ Brăila, Iordache a precizat că aşteaptă păreri de la cetăţeni, care să îi spună unde anume ar fi mai bine să candideze. Chiar şi aşa, jurnalistul a precizat că ar prefera să meargă pe un fotoliu în Consiliul Local Municipal, total nemulţumit de modul în care este gestionat municipiul Brăila.

“Am sesizat că cele mai multe probleme sunt  în municipiu. De aici pleacă tot. Că degeaba vin eu şi spun în CJ Brăila că s-a făcut un gard cu nu ştiu câte miliarde la un cimitir. Cei din Brăila spun: bine, mă, s-o fi făcut gardul de care spui tu, dar eu nu am asfalt, frate! Copilul meu merge prin apă la şcoală. Profesoara ţipă la el. Nu ştiu ce golani îl bat la colţ! Aici e chestia. Nu ţine neapărat de o prioritizare, sau ceva de genul ăsta, dar faptul că toţi prietenii... apropiaţii mei - că nu am foarte mulţi prieteni -, mi-au spus: băi, dar spune de Brăila! Că sunt mai multe probleme, mai mulţi oameni la un loc! Decât gardul tău de la Mihai Bravu... Am spus, bine, dar spun în ziar. Şi mi-au răspuns: Şi?! Tu nu ai văzut că dacă scrii în ziar nu faci nimic?! Trebuie să te duci să faci scandal în judeţ, să baţi cu pumnul în masă! Păi, cum să bat cu pumnul în masă? Că de la ziar nu poţi. După cum ştim toţi, jurnaliştii nu au niciun cuvânt de spus nicăieri în chestia asta. Ceea ce mi se pare iarăşi o tâmpenie. Pentru că în ciuda faptului că oamenii au dreptul să vorbească despre orice problemă a lor, nimeni, nici din CLM, nici din CJ, nu vine să spună: domnule, mi-au spus x cetăţeni o problemă! Nimeni! Băi, frate, adică... voi vorbiţi cu cineva?! Sunteţi toţi mulţumiţi? Sunteţi toţi ok? Eu acum nu vorbesc de un independent care poate fi votat şi cu 3.000 de voturi. Vorbesc de partide mari care pot fi votate cu zeci de mii de voturi. Băi, ăia zeci de mii de oameni, nu au nicio problemă, chiar aşa?! Adică am fost în Consiliul Judeţean patru ani. Mai am puţin şi se termină mandatul. Nu am văzut de la PNL şi de la PSD şi de la alte partide, inclusiv de la PND unde am fost eu, pe nimeni să spună ceva: «mie mi-au spus 500 de oameni că nu e bine aia». Nu am văzut! Doar nişte manevre politice de doi lei”, a conchis Iordache.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro