"Având în vedere regruparea de forţe politice de pe eşichierul politic local, ce a condus la stabilirea unei noi majorităţi, se propune eliberarea din funcţie a domnului vicepreşedinte Ovidiu Nechita, în baza art. 101 alin. 3 din Legea Administraţie Publice Locale nr. 215/ 2001, cu modificările şi completările ulterioare. Propunerea este suţinută de următorii consilieri judeţeni: Avram Ionel, Motoc Marcel, Cireaşă Nicu...". Aşa începe expunerea de motive pe baza căreia secretarul judeţului, Nicu Filote, un alt om de încredere al lui Gheorghe Bunea Stancu, a întocmit propunerile de hotărâri ce vizează înlăturarea lui Nechita de la vârful Consiliului Judeţean şi acapararea întregii puteri de către fidelii preşedintelui suspendat. Şedinţa a fost convocată deja pentru 25 august, însă după dezvăluirile din ediţia de ieri a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", social-democraţii au intrat în panică şi au convocat o nouă şedinţă, chemându-i din concediu pe consilierii şi liderii plecaţi în vacanţă.
CITEȘTE ÎN ”OBIECTIV- VOCEA BRĂILEI” CUM S-A SPART DOSARUL ”STANCU”
5 puncte, 5 articole şi minciuna lui Filote
Pe ordinea de zi a şedinţei din 25 august sunt trecute 5 puncte: 1 Proiect de Hotărâre privind desemnarea unui vicepreşedinte sau consilier judeţean în vederea exercitării atribuţiilor Preşedintelui CJ, privind conducerea şedinţei ordinare din data de 25.08.2014; 2. Proiect de Hotărâre privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a CJ Brăila a domnului Nechita Ovidiu; 3. Proiect de Hotărâre privind alegerea unui vicepreşedinte al CJ Brăila; 4. Proiect de Hotărâre privind desemnarea unui vicepreşedinte al CJ în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui CJ Brăila, cu caracter temporar, pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte al CJ Brăila, domnul Gheorghe Bunea Stancu şi 5. Diverse.
Proiectul de hotărâre privind "eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila a domnului Ovidiu Nechita" avizat de Filote are, la rândul său, 5 articole, astfel: "Art. 1 Se eliberează din funcţia de vicepreşedinte al CJ Brăila domnul Ovidiu Nechita; Art. 2 Mandatul de vicepreşedinte al CJ Brăila al domnului Ovidiu Nechita încetează înainte de termen ca urmare a eliberării din funcţie; Art. 3 Se vacantează funcţia de vicepreşedinte al CJ Brăila, urmare a eliberării din funcţie a domnului Ovidiu Nechita; Art. 4 În mod corespunzător, Hotărârea nr. 41 din 5 martie 2013 îşi încetează aplicabilitatea; Art. 5 Prezenta hotărâre va fi comunicată celor interesaţi prin grija Compartimentului cancelarie şi arhivă din cadrul Direcţiei administraţie publică, contencios".
Acestea fiind spuse, iese la iveală minciuna crasă pe care secretarul judeţului, Nicu Filote, le-a livrat-o, luni, jurnaliştilor de la "Obiectiv - Vocea Brăilei", atunci când a fost întrebat care este ordinea de zi a şedinţei din 25 august.
CITESTE SI: ALTE DOSARE ALE LUI STANCU. DECLARATII PUBLICE
"În principiu, va fi o şedinţă ordinară pentru că trebuie să rectificăm şi bugetul. Au venit nişte sume care trebuie rectificate, dar vom stabili mai multe atunci", ne-a minţit Filote.
După cum se poate vedea mai sus, nici urmă de rectificări bugetare pe ordinea de zi. Filote şi-a permis pur şi simplu să-i mintă pe jurnaliştii brăileni, fentând Legea 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Simionescu: "Domnul Avram spune că nu îl interesează poziţiile acestea"
Contactat telefonic, ieri, de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", pentru a vedea dacă îl consideră potrivit sau nu pe consilierul Ionel Avram pentru o poziţie de vârf în cadrul CJ Brăila, prim-vicepreşedintele PSD, Aurel Simionescu, a preferat să dea un răspuns evaziv. Acesta a precizat că partidul încă aşteaptă o decizie finală în cazul preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, şi a vicepreşedintelui Florin Mija, înainte de a face următorii paşi. "Domnul Avram este vicepreşedinte şi totodată liderul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean, deci din punctul ăsta de vedere nu pot eu să comentez altceva. Funcţia şi faptul că este lider, şi a fost lider şi în mandatul trecut - dacă ştiu eu bine -, e dovada că se bucură de respect din partea colegilor noştri. Eu nu ştiu care va fi formatul final al deciziei pentru că discuţia o purtăm până pe data de 6 septembrie, când expiră acea decizie de instanţă. După aceea va trebui să vedem ce urmează. Deci nu este vorba în momentul de faţă de propuneri de preşedinte al Consiliului Judeţean sau mai ştiu eu ce altceva, este vorba de cine girează un interimat, probabil că de luni încolo mai sunt cam două săptămâni. Miza nu cred eu că este una la o dimensiune foarte importantă", a declarat Simionescu.
CITEŞTE ŞI: ZIUA JUDECĂŢII PENTRU GHEORGHE BUNEA STANCU
Întrebat dacă s-a pus problema demisiei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Mija, primarul a subliniat că subiectul a fost evitat în totalitate în cadrul şedinţelor de partid. "Nu am discutat despre niciunul. Noi am considerat la partid că este o situaţie cu totul neplăcută şi pentru domnul preşedinte şi pentru domnul Mija şi că e suficientă această situaţie. Când se va încheia situaţia respectivă o să discutăm variantele posibile, care sunt legate şi de imagine, de poziţia dumnealor şi ce se gândeşte fiecare dintre dumnealor să facă", a mai completat sursa citată.
Totodată, Simionescu a ţinut să precizeze că Ionel Avram i-a transmis în mod direct faptul că nu este interesat de preluarea conducerii Consiliului Judeţean.
"Domnul Avram, când am avut o astfel de discuţie legată de ce s-a întâmplat la şedinţa de Consiliu, a declarat că el nu vrea, nu îl interesează poziţiile acestea, că este un om de echipă şi vrea să treacă momentul ăsta. În rest, nu îl interesează şi nu doreşte. Eu vă spun ceea ce a spus dumnealui, acum lucrurile...", a spus primarul, lăsând loc la interpretări.
Tudose: "Dacă e potrivit? Toţi consilierii noştri sunt potriviţi să ocupe o anumită funcţie"
Nici deputatul PSD Mihai Tudose nu pare să aibă o problemă cu faptul că Ionel Avram este directorul economic al "Concivia" şi spune că toţi consilierii social democraţi sunt mai mult decât potriviţi pentru poziţiile de vârf din cadrul Consiliului.
"În primul rând ţine şi de decizia domniei sale, eu n-am vorbit încă cu el. Mâine vin la Brăila şi o să vorbesc cu domnul Avram. Dacă e potrivit? Toţi consilierii noştri sunt potriviţi să ocupe o anumită funcţie. Faptul că domnia sa, domnul Avram, acum lucrează undeva... Ştiu că nu e acuzat de nimic. Acum nu toţi care lucrează undeva sunt pasibili de a fi suspicionaţi că nu ştiu ce fac. Dacă asta e tot ce i se poate reproşa domnului Avram, este în regulă", a declarat Tudose.
Întrebat care este strategia partidului pentru viitor în privinţa acestui subiect şi dacă Avram va fi susţinut pentru poziţia de vicepreşedinte CJ Brăila, parlamentarul nu a dorit să intre prea mult în detalii. "Ştiţi foarte bine paşii următori şi, iertaţi-mă, paşii care au fost declaraţi publici sunt cei declaraţi publici - punerea unui vicepreşedinte din partea PSD. Ceilalţi paşi ţin de o strategie politică şi aş dori să rămână una internă, nu făcută publică în cadrul interviurilor", a afirmat Tudose.
Reamintim că în cadrul şedinţei extraordinare de luni a CJ Brăila, consilierul PSD Ionel Avram a fost desemnat să prezideze întâlnirea, în condiţiile în care vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita se afla în sală. Gestul a stârnit reacţii negative atât în rândul partidelor de opoziţie, cât şi în tabăra PSD, datorită faptului că Avram este director economic al "Concivia", firmă la care Gheorghe Bunea Stancu controlează pachetul majoritar de acţiuni şi un om de încredere al liderului PSD-ist.
CITESTE SI: IONEL AVRAM. UMBRA LUI STANCU