Mergi la conţinutul principal

EXCLUSIV: Fără riscuri de infecții la Spital: dezinfectanții sunt eficienți! Probele martor nu au dezvoltat microbi

Urmare a recoltării de probe după folosirea substanțelor dezinfectante, la Spitalul Județean nu există pericolul unor infecții nozocomiale.


Vestea ne-a fost dată, în urmă cu scurt timp, chiar de către managerul Mihail Iugulescu, care a arătat că, după 48, respectiv 36 de ore de la incubarea probelor pentru testarea substanțelor dezinfectante, rezultatele au fost negative.


"Putem spune, în aceste condiții, că nu există pericole de infecții, dezinfectanții folosiți sunt eficienți, au concentrațiile optime pentru utilizare",
ne-a spus dr. Mihail Iugulescu.


Deocamdată, au fost analizate în laborator substanțele dezinfectante pentru tegumente, urmând, la împlinirea a 48 de ore de la incubare, să fie analizate și probele pentru pavimente, respectiv podele.

"Pot spune că acum, la 36 de ore, și probele pentru pavimente sunt negative, dar vom vedea ce se întâmplă după 48 de ore. Probele martor sunt păstrate și vor fi trimise spre analiză la București", a mai spus dr. Iugulescu.


Reamintim că Spitalul Județean de Urgență Brăila a trecut la analizarea efectului substanțelor dezinfectante folosite după ce ministerul de resort a impus acest fapt, urmare unei anchete marca "Tolontan- Gazeta Sporturilor", care pornea de la cazul "Colectiv", în care parte dintre victime au murit din cauza unor infecții intraspitalicești ce n-ar fi putut fi combătute cu dezinfectanții folosiți de spitale.

CITEȘTE ȘI: RECUL ”COLECTIV” ȘI LA SPITALUL DIN BRĂILA

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro