Mergi la conţinutul principal

Examenele naţionale vor putea avea loc în iulie, doar din materia din primul semestru

• anunţul a fost făcut, ieri, de ministrul Educaţiei, Monica Anisie • aceasta a mai anunţat că şcolile vor putea fi deschise în luna iunie, dar data variază în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus

 

Anunţ mult aşteptat de elevi, părinţi şi profesori! Examenul de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a şi cel de Bacalaureat pentru elevii din ultimii ani de liceu ar putea avea loc în luna iulie, în funcţie de data la care se vor relua cursurile. Asta a declarat, ieri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe tema măsurilor luate pentru reluarea cursurilor, conferinţă transmisă live pe pagina de Facebook a instituţiei. În ceea ce priveşte materia pentru examene, subiectele vor fi concepute doar din materia de pe primul semestru, iar calendarele aferente examenelor naţionale vor fi anunţate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

Deşi nu a anunţat o dată exactă la care vor fi reluate cursurile, ministrul Monica Anisie a precizat, din nou, că anul şcolar nu va fi îngheţat. Aceasta a spus că scenariul de lucru al ministerului prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar în decursul lunii iunie.

Monica Anisie a anunţat şi alte măsuri care îi vizează pe elevi şi profesori. Astfel, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele şi concursurile şcolare, precum şi simulările pentru examenele naţionale vor fi anulate. De asemenea, sesiunea specială a Examenului Naţional de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

O altă măsură foarte importantă este cea legată de încheierea acestui semestru. În învăţământul preuniversitar, situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

În învăţământul superior, activităţile se vor desfăşura în mediul online. Activităţile care impun interacţiunea „faţă în faţă” vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgenţă.

Admiterea la ciclul de licenţă în învăţământul superior se va organiza după susţinerea Examenului Naţional de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susţinerea examenului de licenţă sau disertaţie.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a agreat cu partenerii educaţionali – reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor şi a finalizării cu succes a anului şcolar şi universitar 2019/2020. Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării se află în contact direct cu toţi miniştrii educaţiei, astfel încât, în funcţie de evoluţia situaţiei, să existe o corelare între deciziile care se iau la nivelul ţărilor UE”, a transmis instituţia printr-un comunicat de presă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro