Mergi la conţinutul principal

Examen pentru permisul auto, pe calculator

In curind, brailenii care vor sa obtina permis de conducere auto trebuie sa se pregateasca mult mai bine, deoarece ar putea da proba teoretica a examenului pe calculator. Deocamdata, acest sistem a fost pus in aplicare in doua centre pilot, la Constanta si Ploiesti, iar in functie de rezultatele obtinute in cele doua judete, programul va fi implementat la nivelul intregii tari. Prin aceasta metoda, folosita pe larg in tarile Uniunii Europene, se elimina practic orice posibilitate de fraudare, deoarece nu se va sti setul de intrebari pe care computerul il va genera pentru fiecare candidat. Astfel, fiecare persoana care sustine examenul scris pentru obtinerea permisului auto va primi un chestionar cu 26 de puncte, ce vor fi alese aleatoriu dintr-o baza de date ce va cuprinde peste 3.000 de intrebari. Candidatii vor sta in fata monitorului si vor selecta raspunsul considerat corect la fiecare intrebare. De asemenea, prin introducerea acestui sistem de examinare, si corectarea se va face automat, astfel ca nu se mai pune problema inlocuirii chestionarului completat gresit de un candidat, cu unul completat corect. Un alt avantaj este acela ca examinarea unui candidat se incheie automat atunci cind acesta a dat cinci raspunsuri gresite, astfel nu se mai pierde timpul cu tot felul de persoane care se prezinta la examen fara a avea habar de legislatia rutiera.
Deocamdata la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Braila nu s-a primit nici o informare cu privire la introducerea sistemului de examinare pe calculator, dar subprefectul judetului, Mircea Fudulaiche, ne-a declarat ca dupa data de 15 septembrie se va sti sigur daca si brailenii vor sustine, pe calculator, examenul pentru obtinerea permisului auto. "Nu a venit nici o informatie, doar s-a discutat despre aceasta varianta. Oricum trebuie analizate rezultatele obtinute in urma implementarii noului sistem de examinare la nivelul celor doua centre pilot", a precizat Mircea Fudulaiche.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu