Mergi la conţinutul principal

"Evrika!" la virsta majoratului

In luna septembrie a acestui an, revista "Evrika!" a implinit virsta majoratului, depasind 200 de aparitii lunare, fara nici o intrerupere. Primul numar al revistei a fost scos pe 4 octombrie 1990. Aparuta din dragostea si pasiunea profesorului brailean Emilian Micu si familiei sale pentru fizica, revista a parcurs un drum, la inceput anevoios. Dar incet, incet ea a reusit sa se afirme pe arena publicatiilor scolare din tara, astfel incit la ora actuala, este cea mai buna revista de fizica pentru invatamintul preuniversitar. "Prima data revista a fost difuzata in Braila, apoi in toate judetele tarii. Acum, dupa 18 ani, “Evrika!” reprezinta un simbol al fizicii brailene, reprezinta Braila. Eu am vrut sa scot o revista inca de pe vremea comunismului, insa nu primeam aprobarea. Cind a venit revolutia, banii pe care i-am avut strinsi i-am investit in revista. Revista nu este o afacere, in afara de satisfactiile spirituale, intelectuale, altele nu exista. Daca da Dumnezeu sa fim sanatosi treaba merge. Sint multumit, ma bucur pentru ca sotia este tot timpul alaturi de mine si ma sprijina neincetat. Pentru mine fizica este stiinta cea mai importanta", a punctat parintele spiritual al revistei "Evrika!".
Pe parcursul celor 18 ani, revista si-a atras un remarcabil colegiu de redactie precum si un numar mare de cititori si colaboratori fideli, care sustin cu pasiune publicatia. Paginile revistei sint deschise tuturor elevilor, profesorilor si altor categorii de cititori. Aria de raspindire a revistei a cuprins intreaga tara inclusiv Republica Moldova precum si alte tari din Europa si din lume.
Ctitorii publicatiei, membrii familiei Micu, au avut uneori mari greutati in legatura cu aparitia cu regularitate a revistei. "Singurul avantaj pe care il am este acela ca tipografia ma asteapta cu banii, in rest nu am nici un avantaj, in afara de satisfactiile spirituale", mai spune Emilian Micu. Au muncit fara preget, de foarte multe ori numai in doi oameni, pentru aparitia lunara cu exactitate a revistei.
Din publicatie nu lipsesc paginile de reflectii si amuzament, recenziile si semnalarile privind aparitiile editoriale noi in domeniul fizicii. In paralel, revista a initiat doua actiuni anuale devenite astazi traditionale la nivel national: Concursul National de Fizica "Evrika!" si Colocviul National de Fizica "Evrika!".
"Se cuvine sa felicitam pe creatorii revistei, profesorii braileni Emilian si Florinela Micu, sa le uram noi si remarcabile succese pe drumul mereu ascendent al revistei - autentic act de cultura pentru binele invatamintului romanesc. Felicitari si urari de bine li se cuvin si cercului larg de cititori si colaboratori, colegiului de redactie, celor care o difuzeaza precum si tuturor celor care intr-un fel sau altul sustin publicatia din punct de vedere al utilitatii ei", consemneaza prof. Romulus Sfichi din Suceava, in ultimul numar al revistei "Evrika!".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu