Evoluţie foarte bună a elevilor brăileni la olimpiadele din domeniul artelor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Evoluţie foarte bună a elevilor brăileni la olimpiadele din domeniul artelor

Şi în acest an, la olimpiadele naţionale elevii de la Liceul de Arte au obţinut rezultate frumoase.
Premiul II la secţiunea Arta Actorului a fost obţinut de elevul din clasa a XII-a, Alin Turcu, prof. Nicoleta Brânzia. "Am avut emoţii, e normal, sunt om. Probele au fost aceleaşi ca la orice olimpiadă, improvizaţie şi interpretare, unde prezinţi trei poezii şi monologuri. Din păcate, la această olimpiadă am spus doar un singur monolog, ales de juriu. Nu a fost alegerea mea, aşa a fost să fie. Organizarea cred că a lăsat de dorit faţă de anii trecuţi şi am regretul că nu am spus monologul tragic", a explicat Alin Turcu.
Cu premiul III a fost răsplătită evoluţia elevilor: Alexandru Pârlea, la Arhitectură, prof. Marcel Marinescu, Luciana Craioveanu, prof. Jarcu Zane, şi Robert Ciupitu, prof. Gheorghe Antonescu, la Arta actorului. Elevului Alexandru Pârlea i s-au părut probele de la Arhitectură dificile, dar interesante. El a povestit că s-a pregătit, a reuşit să aibă o evoluţie bună şi este foarte bucuros, mai ales că mai departe vrea să urmeze tot arhitectura. De la secţiunea Arta Actorului, elevul din clasa a XI-a, Robert Ciupitu, a declarat: "Am avut emoţii. Cel mai dificil mi s-a părut momentul în care mi s-a strigat numele şi am urcat pe scenă. Părea o scenă micuţă, dar când am ajuns sus parcă devenise mult mai mare. Mi-am dorit foarte mult să ajung la olimpiadă, a fost concurenţă mare. Sper să fie mai bine la anul", a povestit Robert Ciupitu. Emoţii mari şi dorinţă de a câştiga pe măsură a avut şi Luciana Craioveanu. "Am fost surprinsă că am luat premiu, pentru că a fost prima mea participare la olimpiadă. Emoţiile m-au întărit şi cred că totul a ieşit bine. Cel mai greu a fost să trec peste emoţii, să nu mă mai gândesc că mă privesc alte persoane", a explicat şi Luciana.
La Grafică a obţinut o menţiune Ioana Horez, prof. Cornelia Conon, iar la interpretare instrumentală, studii teoretice, a luat menţiune specială Cristian Bortoş, din clasa a XI-a, prof. Victor Ţigănuş. "Am luat a doua menţiune, s-au dat doar două, şi sunt încântată de rezultate. Mi s-a părut destul de grea proba de portret, pentru că modelul avea o anatomie destul de complicată a figurii. Proba de compoziţie a fost mai uşoară, pentru că s-a bazat pe mult studiu în oraş. Totul se bazează pe studiu, lucrez aproape în fiecare zi, ce-mi place, ce-mi spun profesorii. Dar lucrez şi la comandă. Deocamdată nu am multe, dar e un început, sper să reuşesc să trăiesc din artă", ne-a mărturisit Ioana Horez.

Teatrul antic propus de brăileni a atras felicitările juriului şi ale participanţilor la olimpiadă

De asemenea, trupa de teatru a Liceului de Arte, îndrumată de profesorii Nicoleta Brânzia şi Zane Jarcu, a fost recompensată pentru evoluţia ei cu felicitările călduroase ale juriului după spectacol şi un premiu special. "Am ales teatru antic, «Perşii» al lui Eschil, am avut cor antic, personaje tipologice şi simbolistice, am creat un spectacol foarte frumos, lucrat încă de anul trecut. Spectacolul a fost cotat foarte bine. La ora nouă dimineaţa, pentru că aşa am fost programaţi, am făcut teatru antic. Zece fete au mers la unison exact pe aceeaşi voce, este o performanţă. Acesta a fost jocul nostru. Şi juriul, şi ceilalţi profesori ne-au felicitat, însă, din păcate, nu am luat decât un premiu special. Eu sunt bucuroasă că noi, cei trei profesori de la Liceul de Arte, reuşim să facem o echipă, să scoatem ce este mai bun din copii, să facem lucrurile să meargă bine. În aceste condiţii, vor, nu vor, trebuie să ne recunoască munca, văzută prin rezultatele copiilor", a explicat prof. Nicoleta Brânzia. O echipă de la secţiunea de Arta Actorului va participa la sfârşitul acestei luni la un alt concurs la Târgu Jiu, gen olimpiadă, de la care se aşteaptă rezultate frumoase.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro