Mergi la conţinutul principal

Evaziunea lui Adrian Sârbu

Fostul patron al trustului Media Pro, Adrian Sârbu, îşi întreţinea fostele soţii şi prietenele din bani negri. Aşa reiese din rechizitoriul procurorilor DNA în dosarul Mediafax. Şi tot aceştia au stabilit că familia Sârbu a cheltuit in anul 2014 peste 6 milioane de euro, deşi veniturile declarate Fiscului erau de 400 de mii de euro. Omul de afaceri e acuzat că a construit o adevărată reţea evazionistă.
Adrian Sârbu, fostul patron al trustului Media Pro, a dezvoltat o schemă evazionistă ce cuprindea aproape 150 firme şi fundaţii în perioada 2011-2014. Cele mai multe aveau sediul în Bucureşti, potrivit TVR.
Adrian Sârbu controla, se arată în rechizitoriul procurorilor, 19 societăţi comerciale, restul fiind conduse de interpuşi.
„A dezvoltat un sistem de lucru ce presupunea înfiinţarea de societăţi comerciale care, după ce erau lăsate să acumuleze datorii către bugetul de stat, erau supuse procedurii de insolvenţă, iar apoi de faliment, timp în care erau înfiinţate alte societăţi ce preluau angajaţii, activele şi, în general, activitatea societăţii falimentare". (Sursa: Rechizitoriul procurorilor)

Plata salariaţilor - evazionistă

O altă modalitate de a nu plăti taxe la stat era legată de sistemul de salarizare a angajaţilor trustului media.
„Sistemul de salarizare, ce presupunea facturarea de către societăţile de drepturi de autor a unor servicii de conţinut, în fapt, munca realizată de angajaţii proprii, către societăţile din grupul de presă, a reprezentat eşafodajul sistemului de eludare a taxelor datorate bugetului de stat", se arată în rechizitoriul procurorilor.
Procurorii au mai arătat că membrii familiei Sârbu, fostele soţii şi copiii acestora, dar şi foste prietene ale lui primeau bani din casieriile diverselor societăţi comerciale pentru cheltuieli personale. Banii erau solicitaţi de asistenta persoanală a lui Sârbu de la directorii firmelor controlate de omul de afaceri.
Adrian Sârbu a fost trimis în judecată de procurori pe 1 aprilie. Este acuzat de evaziune fiscală, instigare la evaziune şi delapidare şi spălare de bani. Prejudiciul ar fi de aproximativ 14 milioane de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro