Mergi la conţinutul principal

Evaziune fiscală sub teroarea interlopilor

Administrator al mai multor societăţi comerciale, Genan Pârvu a fost trimis în judecată, pentru că a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 182.851 lei.
Potrivit dosarului penal nr. 270/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, poliţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că administratorul SC Rinpexi" SRL (şi SC "Genpav" SRL) nu a înregistrat în contabilitate relaţiile comerciale avute cu mai multe societăţi comerciale autohtone (SC "Mrs Change" SRL, SC "Sempre Com" SRL, SC "Serviciul de Pază şi Protecţie Vispo", SC "Aziz Impex" SRL şi Societatea Cooperatistă Unirea), în perioada 2011 - 2012 sau a evidenţiat în actele sale cheltuieli fictive ce nu au la bază operaţiuni reale.
Din cercetări a rezultat că Genan Pârvu a fost administratorul "Rinpexi", "Rinpexi Trade" şi "Genpav" SRL Brăila. Pentru verificarea sesizării de mai sus, s-a solicitat Gărzii Financiare - Secţia Brăila efectuarea unui control la societăţile cu care Pârvu a desfăşurat relaţii comericale. S-a descoperit, astfel, că partenerii de afaceri ai lui Genan Pârvu au înregistrat în contabilitate achiziţiile de bunuri de la firmele acestuia (bijuterii din metale preţioase şi materiale de construcţii şi încălzire). În schimb, firmele inculpatului nu au putut fi verificate, pentru că nu mai funcţionează, iar actele contabile nu au mai fost de găsit.
"Inculpatul a declarat că nu a evidenţiat în documentele fiscale toate operaţiunile comerciale pe care le-a desfăşurat şi nici nu a depus la Direcţia Finanţelor Publice documentele financiare pentru perioada vizată. Referitor la actele respective, inculpatul a precizat că nu mai este în posesia lor, întrucât «i-au fost luate de către membri ai lumii interlope», fiind şantajat de aceştia. Inculpatul a mai declarat că a formulat plângere penală la DIICOT - Biroul Teritorial Brăila", precizează procurorul care s-a ocupat de caz.
Ulterior, DIICOT a comunicat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila că, într-adevăr, Pârvu a depus o plângere, însă aceasta nu are ca obiect reţinerea vreunor documente contabile.
Mai mult, potrivit ordonanţei de clasare emisă de procurorii DIICOT anul trecut, rezultă că inculpatul a părăsit, în noiembrie 2012, locuinţa pe care o închiriase în Brăila, abandonându-şi obiectele personale, printre care şi actele contabile ale societăţilor pe care le patrona, precum şi ştampilele, acestea fiindu-i returnate de către proprietarul locuinţei în primăvara lui 2013. Nu a fost identificată nici contabila lui Pârvu, "Oana Gheorghe".
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au comunicat că inculpatul Genan Pârvu a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 182.851 lei (din care 109.797 lei TVA şi 73.054 lei impozit pe profit). Pe 27 august 2014, ANAF - Direcţia Juridică s-a constituit parte civilă cu suma 182.851 lei. În ceea ce priveşte acuzaţia de înregistrare de operaţiuni fiscale ce nu au la bază cheltuieli reale, procurorii au dispus clasarea, pentru că nu au fost găsite actele contabile ale firmelor administrate de inculpat, ca să se poată face verificări.
Dosarul penal se află acum la Tribunalul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro