Mergi la conţinutul principal

Evaziune cu 800 de tone deşeuri metalice

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au trimis în judecată, zilele trecute, pe Ion Goman, asociat unic şi administrator al SC "PitBob Impex" SRL Brăila, cercetat sub două capete de acuzare: "evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate" şi "evaziune fiscală prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare", infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005. 

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Ion Goman, în calitate de patron al societăţii menţionate, a achiziţionat de la persoane fizice şi a revândut, în perioada 23 martie - 30 aprilie 2013, cantitatea de 809.083 kilograme deşeuri metalice, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale, "în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA în cuantum total de 210.018 lei".
Totodată, precizează reprezentanţii acuzării, inculpatul a declarat la Oficiul Registrul Comerţului sediul social din Brăila, strada Ion Ghica nr. 63 şi sediul secundar (punct de lucru) în satul Corbu Nou, strada Independenţei nr. 9 (comuna Măxineni), deşi societatea pe care o conducea nu a lucrat efectiv în aceste imobile. Scopul acestor manevre, precizează procurorii PT Brăila, a fost acela de a se sustrage de la plata impozitului pe profit de 59.549 lei şi TVA de 209.423 lei.
Cazul se află pe rolul Tribunalului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro