Evaluarea programelor de formare desfăşurate în proiectul FormREF | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Evaluarea programelor de formare desfăşurate în proiectul FormREF

Titlul proiectului: POSDRU/87/1.3/S/62536 -,,Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză şi franceză, în societatea cunoaşterii"
Beneficiar: Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila


Brăila, 16 decembrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Evaluarea programelor de formare desfăşurate în proiectul FormREF

Pentru 9 din 10 cadre didacice care au urmat programele de formare din cadrul proiectului FormREF -,,Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii", motivaţia pentru cariera didactică a crescut, conform studiului de impact realizat în cadrul proiectului. Cursanţii au o apreciere foarte bună a programelor de formare (scor mediu 4.881, pe o scală de la 1 la 5, unde 5âapreciere foarte bună). Majoritatea participanţilor afirmă că formarea a răspuns în mare sau foarte mare măsură aşteptărilor lor (98%) şi că pot transfera uşor în practica didactică experienţa dobândită (97,3%).
Demersul de evaluare a vizat programele de formare şi portalul dezvoltate şi implementate în cadrul proiectului FormREF -,,Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii". Scopul evaluării a fost de a furniza informaţii relevante şi întemeiate privind programul de formare şi portalul, pentru a îmbunătăţi calitatea acestora în viitor şi pentru a susţine decizii viitoare în domeniul formării continue a profesorilor. Dintr-o altă perspectivă, rolul evaluării este şi de a sprijini învăţarea, atât la nivel individual (al cursanţilor), cât şi organizaţional (instituţii partenere). Evaluarea a fost realizată prin anchetă pe bază de chestionar şi prin analiza documentelor semnificative.
Cele două module ale programului sunt evaluate pozitiv de cursanţi, cu o uşoară plasare mai bună a Modulului A: Abilitare curriculară (97,7%), Modulul B: Dezvoltare profesională continuă pe componenta instruirii diferenţiate înregistrând cu 1,2 pp mai puţin.
Proiectul „Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, SIVECO Romania şi TEHNE - Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie.
Pentru mai multe detalii despre proiect, vă rugăm să vizitaţi www.formref.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro