Evaluarea Naţională s-a încheiat! Elevii au trecut şi de matematică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Evaluarea Naţională s-a încheiat! Elevii au trecut şi de matematică

• în opinia candidaţilor, subiectele au fost accesibile, doar partea de geometrie punându-i în dificultate • absolvenţii aşteaptă acum rezultatele, acestea urmând să se afişeze luni, 26 iunie

 

Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-a încheiat! Absolvenţii au susţinut, ieri, ce-a dea doua şi ultima probă din cadrul testării: proba la matematică. La examen au fost aşteptaţi peste 1.750 de candidaţi, aceştia fiind repartizaţi în 77 de centre din municipiu şi judeţ.

Dacă la română spuneau că subiectele au fost foarte uşoare, la matematică părerile au fost împărţite şi asta din cauza subiectului de geometrie, care le-a dat de furcă.

Andrei F. “Subiectele au fost accesibile, nu chiar uşoare. Ultima parte a fost mai dificilă. Dar sper la o notă bună”.

Marina G. “Mi s-a părut destul de accesibil. Nu mă aşteptam să pice cilindrul sub nicio formă şi a fost un exerciţiu puţin mai complicat, dar în rest a fost ok. Sper să iau o notă mare şi să am o medie bună”.

Andreea P. “Ne-am încurcat la subiectul III la subpunctul C de la 1. În rest a fost uşor, mă aştept la o notă peste 9 şi o medie peste 9”.

Camelia C. “Subiectele au fost mai uşoare decât mă aşteptam. Mai uşoare ca la simulări oricum. A fost bine per total, am făcut toate subiectele. Mă aştept la o notă mare”.

Ionuţ P. “A fost foarte uşor. Am ştiut să rezolv toate subiectele pentru că am tot lucrat pe variante. Nu ştiu să fi greşit ceva şi cred că o să iau 10 sau cel puţin aproape de 10”.

Cătălin Stănică, inspector de matematică în cadrul ISJ Brăila, ne-a spus că subiectele au avut un grad de dificultate mediu, iar nota 5 se poate obţine foarte uşor. “Nu s-a dat nimic care să nu fie în programa şcolară. Nivelul de dificultate este acelaşi cu modelul propus la începutul anului şcolar, ba chiar simularea naţională a fost ceva mai dificilă decât ce s-a dat acum, tocmai în scopul acesta, de a-i familiariza puţin cu nivelul de dificultate mai ridicat ca în momentul când primesc subiectele să aibă senzaţia că e puţin mai lejer. Prima parte, la testul grilă, sunt 30 de puncte şi sunt la nivel elementar. Ele ar fi trebuit rezolvate fără probleme de orice elev care a terminat cu media 5 la matematică. Sunt elemente care fac parte din cultura generală a unui elev de gimnaziu. Partea a doua, doar un exerciţiu a fost de nivel mediu plus. La subiectul trei, la prima problemă, nivelul de dificultate a fost mai ridicat, dar dacă s-a lucrat pe modelele de subiecte şi pe variantele din ultimii ani nu ar fi trebuit să fie dificultăţi în rezolvarea lui. Per total, nota 5 se poate lua foarte uşor, doar două cerinţe au fost puţin mai dificile. Mă aştept să se ia şi note de 10, nu foarte multe pentru că sunt foarte multe justificări pe baremul de corectare, dar cu siguranţă vor fi multe peste 9,50”, ne-a declarat Cătălin Stănică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar (ISJ) Brăila, nici la această probă nu s-au înregistrat incidente nedorite sau tentative de fraudă.

 

Luni se afişează rezultatele

Elevii nu au scăpat încă de emoţii. Aceştia aşteptă acum să vadă notele pe care le-au obţinut, pentru că, în funcţie de media de la evaluare, vor completa fişele de opţiuni pentru admiterea la liceu.

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie, în centrele de examen şi pe site-ul evaluare.edu.ro

În ceea ce priveşte calendarul admiterii, prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua etapă de înscrieri va avea loc pe 8 septembrie. Pentru anul şcolar 2017-2018, planul de şcolarizare pentru învăţământul liceal cuprinde un număr de 1.976 de locuri în 76 de clase.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro