Mergi la conţinutul principal

Evaluarea Naţională 2018. Elevii au trecut şi de proba la matematică

• primele rezultate se vor afişa pe 19 iunie

 

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, ultima probă din cadrul examenului de evaluare naţională, cea de matematică. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare având 30 puncte. Potrivit specialiştilor, subiectele au avut un grad mediu de dificultate şi chiar mediu plus, însă au fost mai uşoare decât la simularea naţională.

“La fel ca anul trecut, subiectele au fost tot de nivel mediu plus. Cerinţele de la prima parte au fost foarte lejere. Însă acolo trebuia să fii foarte atent pentru că la primul subiect greşesc elevii foarte buni. Greşesc din neatenţie şi vă spun asta din experienţă. Ce mi s-a părut cu un grad mai mare de dificultate a fost la subiectul II, problema 4, punctul b. Mai dificil mi s-a părut şi problema 2, punctul c, de la subiectul III, acolo unde se cerea să se calculeze cât la sută din volumul unei piramide reprezintă o altă piramidă. Dar aici existau două variante diferite de rezolvare. Mă aştept la note mari. Sigur vor fi şi note de 10, dar 10 va lua un elev foarte bun care nu a greşit la subiectul I”, ne-a declarat prof. Cătălin Stănică, inspector şcolar de matematică în cadrul IŞJ Brăila.

La ieşirea din sălile de examen, în timp ce unii elevi spuneau că subiectele au fost grele, alţii susţineau că a fost foarte uşor, însă trebuia să fii atent la capcane:

Andrei N.: “A fost greu! Au fost câteva exerciţii la care m-am încurcat. Însă ştiu sigur că la română voi lua o notă mare şi o să-mi iasă media de care am nevoie pentru liceu”.

Ştefania C.: “A fost destul de uşor dar m-am încurcat la multe lucruri, au avut multe capcane exerciţiile şi a trebuit să fiu foarte atentă. Dar am corectat, am verificat de mai multe ori şi în final am pus rezultatul corect. Acum aştept baremul. Şi la română a fost uşor, nu voiam genul epic că mi se pare banal, dar a fost uşor. Sper să îmi iasă o medie între 9.50 şi 10”.

Irina P.: “A fost uşor! Sincer, dificultatea cea mai mare a fost pentru mine subiectul I pentru că am realizat pe ultima sută de metri că am greşit la un calcul banal. Dar în final am corectat. Geometria a fost uşoară, mă aşteptam la ceva mai complicat, că la simulări a fost mai greu. Mă aştept să am o medie mare”.

La testarea de ieri s-au prezentat 1.856 de elevi din cei 2.048 de candidaţi înscrişi, potrivit datelor Inspectoratului Judeţean Brăila.

Primele rezultate se vor afişa pe 19 iunie (până la ora 12.00), iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, între 14.00-19.00. Rezultatele finale se vor afişa pe 23 iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro