Evaluarea managerului Spitalului Judeţean, rămasă în aer | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Evaluarea managerului Spitalului Judeţean, rămasă în aer

Procesul de evaluare a managerilor din spitale s-a prelungit până în data de 30 aprilie 2009, potrivit unui ordin semnat recent de către ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac. Măsura de prelungire a termenelor de evaluare a fost luată ca urmare a verificării documentelor depuse în dosarele de evaluare, unde s-au constatat unele neconcordanţe între valoarea indicatorilor consemnată în fişele de evaluare şi valoarea acestora din documente. Ordinul ministrului Sănătăţii permite reanalizarea dosarelor de evaluare de către comisiile locale, pentru situaţiile în care s-au constatat neconcordanţe. Responsabilitatea corectitudinii rapoartelor de evaluare revine comisiilor locale. Potrivit declaraţiei directorului adjunct al Direcţiei de sănătate Publică Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, niciunul dintre dosarele de evaluare a managerilor de spital nu s-a întors de la Bucureşti la comisia locală. Reamintim că în procesul de evaluare care s-a încheiat pe data de 6 aprilie, au fost incluşi numai managerii Spitalului de Obstetrică - Ginecologie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie Sf. Pantelimon şi Spitalului Orăşenesc Făurei, comisia locală stabilind că toţi au îndeplinit criteriile de performanţă impuse de contractul încheiat cu Ministerul Sănătăţii. În cazul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Brăila, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă, nu s-a mai făcut evaluarea activităţii depuse în anul 2008 de către dr. Ştefan Mihăilescu. Acesta a fost fost revocat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean pe data de 25 martie, dar a contestat în instanţă, pe data de 1 aprilie, ordinul ministrului Sănătăţii prin care a fost demis. Instanţa Curţii de Apel Galaţi, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis, în ziua de 14 aprilie, cererea de suspendare a executării ordinului de revocare din funcţie nr. 527/25.03.2009, emis de ministrul Sănătăţii. Prin urmare, de la acea dată, a fost reactivat ordinul de numire în funcţie precum şi contractul de management încheiat între dr. Ştefan Mihăilescu şi Ministerul Sănătăţii.

Responsabilitatea - plasată între comisii

Deşi termenul de finalizare a rapoartelor de evaluare a fost prelungit până la 30 aprilie, iar contractul de management al dr. Ştefan Mihăilescu este în vigoare, activitatea acestuia nu a fost evaluată nici până în prezent. "Comisia centrală nu ne-a trimis nicio precizare cu privire la acest caz. Noi am avut dispoziţie să încheiem la nivelul judeţului evaluarea până pe data de 6 aprilie, urmând să se facă ulterior evaluarea la comisia centrală. Logic ar fi ca dr. Mihăilescu să trimită la comisia centrală hârtia de revenire pe funcţie", a declarat dr. Delia Râşnoveanu. De partea cealaltă, managerul Spitalului Judeţean a precizat că nu a făcut demersuri la comisia centrală, întrucât evaluarea activităţii manageriale trebuie făcută de către comisia locală. Conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, procesul de evaluare anuală a managerilor din unităţile sanitare publice cu paturi se face la nivel regional, de către comisii judeţene, iar la nivelul Ministerului Sănătăţii de către o comisie centrală de evaluare. Aceasta are misiunea de a verifica şi de a urmări modul de desfăşurare a evaluării, modul de întocmire a fişelor de evaluare şi de a soluţiona eventualele contestaţii apărute în cadrul evaluării anuale a activităţii managerilor spitalelor publice. De precizat este faptul că recentul ordin al ministrului Sănătaţii nu modifică criteriile de evaluare a indicatorilor de performanţă stabilite de fosta conducere a ministerului, în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen. Procedura de evaluare este obiectivă, exactă şi presupune calculul valorilor indicatorilor din documentele depuse în dosarele de evaluare cu indicatorii asumaţi prin contractul de management.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro