Mergi la conţinutul principal

Evaluarea activităților derulate de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog

anul trecut, la nivelul CRPECA Galați au fost înregistrați 107 de beneficiari – 37 de beneficiari la nivelul județului Galați, 35 de beneficiari la nivelul județului Brăila și 35 de beneficiari la nivelul județului Vrancea • acestora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică

 

Activitatea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Galați, de care aparține Centru Antidrog din Brăila. Anul trecut au fost 1.860 de activități de prevenire a consumului de droguri desfășurate de specialiștii CRPECA Galați, 864 de activități de asistență oferite beneficiarilor de structurile de aplicare a legii sau celor care s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă. ”CRPECA Galați, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Galați, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Galați, Brăila și Vrancea”, se arată în comunicatul transmis de la Centrul Antidrog Brăila.

Pe întreg parcursul anului 2023, Centrul Regional Antidrog Galați a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri. ”CRPECA Galați a desfășurat, în anul 2023, 1.860 de activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate, cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, activități de care au beneficiat 38.441 de persoane”, arată specialiștii antidrog.

În cursul anului 2023, la nivelul CRPECA Galați au fost înregistrați 107 de beneficiari – 37 de beneficiari la nivelul județului Galați, 35 de beneficiari la nivelul județului Brăila și 35 de beneficiari la nivelul județului Vrancea, cărora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică. Dintre aceștia, 89 de beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă) și D.G.A.S.P.C., iar 18 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.

”În anul 2023, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către specialiștii CRPECA Galați 26 sesiuni de formare/instruire, având 1.309 beneficiari (cadre didactice, personal M.A.I.) şi 142 sesiuni de informare, având 12.173 beneficiari: cadre didactice, personal DGASPC etc.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galați pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă”, se mai arată în comunicatul transmis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro