Europarlamentarul Cristian Buşoi a avertizat autorităţile brăilene despre schimbările în domeniul energiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Europarlamentarul Cristian Buşoi a avertizat autorităţile brăilene despre schimbările în domeniul energiei

• în timpul vizitei sale recente la Brăila, europarlamentarul Cristian Buşoi a vorbit despre schimbările pe care le are în vedere Uniunea Europeană în următorii ani pentru domeniul energiei • acesta a vorbit despre închiderea unităţilor de producţie pe bază de cărbune şi tranzitul la energia bazată pe gaze şi ulterior la energie regenerabilă • Buşoi a abordat subiectul în ideea în care autorităţile din România şi Brăila trebuie să se pregătească pentru atragerea de fonduri europene

 

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a vorbit, recent, la Brăila despre planurile Uniunii Europene în domeniul energiei. Acesta este preşedintele Comisiei de Industrie, Energie şi Cercetare în cadrul Parlamentului European, astfel că a dorit să ofere autorităţilor brăilene şi nu numai o mostră privind viitoarele investiţii ce vor avea întâietate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri europene. 

“Uniunea Europeană se va schimba profund în următorii ani, în următoarele decenii. Nici nu vă închipuiţi cât de mult se va schimba! Pentru că obiectivul pe care îl avem, acela de a merge către un alt tip de politică energetică, către decarbonizare, către emisii zero de dioxid de carbon în 2050, va schimba felul în care funcţionează sistemele energetice, în care ne deplasăm cu maşina, cu avionul. Inteligenţa artificială, pe care Uniunea Europeană o va susţine foarte hotărât în perioada următoare, va schimba până la urmă felul în care va funcţiona industria, societatea în care vom trăi. Dar până să ajungem acolo, există câteva lucruri foarte concrete pe care trebuie să le obţinem de la Uniunea Europeană. În primul rând, trebuie să obţinem cât mai mulţi bani din fondul de tranziţie, de energie justă, astăzi în valoare de 7,5 miliarde euro. Vor veni către acele regiuni şi acele judeţe care vor fi cel mai puternic afectate de tranziţia energetică şi de închiderea unor unităţi de producţie pe bază de cărbune, de exemplu, şi trecerea către alt gen de producţie în domeniul energiei”, a declarat Buşoi.

Liberalul a mai vorbit despre importanţa ca autorităţile să realizeze prin intermediul fondurilor structurale a unor interconectări la nivel naţional şi la nivelul comunităţilor locale în ceea ce înseamnă reţele de gaze. Buşoi a precizat că gazul nu este un combustibil cu un viitor strălucit după 2050, însă până atunci va asigura tranzitul, odată cu începerea renunţării la energia pe bază de cărbune şi până la dezvoltarea energiilor regenerabile.

“În România, sigur, există şi energia nucleară. Avem nevoie totuşi în continuare, chiar într-o măsură ceva mai dezvoltată, de gaz. Şi aici vorbim încă o dată de interconectările naţionale, între România şi alte ţări, de marile proiecte strategice, dar vorbim şi de interconectările unor comunităţi care astăzi nu au acces la gaz. Şi aici este un program ambiţios al Guvernului României care va fi în curând detaliat, dezvoltat, din fonduri naţionale, şi din fonduri europene. Să facem această conectare a acelor comunităţi care nu au acces la gaz”, a mai aprecizat europarlamentarul.

Buşoi a vorbit şi despre alocarea de bani europeni pentru sprijinirea producţiei de tehnologii nepoluante în zona energiei, dar şi cercetarea în domeniul IT, digitalizare pentru eficienţă energetică. Vicepreşedintele PNL a dorit să sublinieze că autorităţile locale trebuie să fie extrem de atente la oportunităţile de dezvoltare care se vor ivi de la nivelul Uniunii Europene.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro