Mergi la conţinutul principal

Europa nu mai primeşte migranţi

Un acord încheiat vineri la Bruxelles prevede trimiterea înapoi în Turcia a migranţilor care sosesc pe insulele greceşti, începând de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, respectiv ieri noapte. În practică, primele trimiteri înapoi în Turcia vor „începe pe 4 aprilie", după cum a anunţat cancelarul german Angela Merkel, cea care a inspirat acest acord. Însă totul se va face respectând dreptul de azil, iar, pentru aceasta, aproximativ 4.000 de specialişti din toate ţările UE urmează să fie mobilizaţi în cadrul acestei operaţiuni.
România va contribui la gestionarea fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi 50 de corturi şi containere, având cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Toate acestea vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând din această săptămână. România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale UE, n.r.) cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro