Mergi la conţinutul principal

Eurocampionii

• clubul Arashi-do Brăila a cucerit 26 de medalii la Campionatul European de karate tradițional de la Iași • 11 au fost de aur

 

Peste 1.400 de karateka de la 16 cluburi și-au disputat locurile pe podium la ediția 2024 a Campionatului European de karate tradițional, care a avut loc săptămâna trecută la Iași.

Ca de obicei, printre protagoniștii întrecerilor s-au regăsit sportivii legitimați la clubul Arashi-do Brăila, pregătiți de sensei Daniel Mihai, centura neagră, 5 dan. Cu sportivi provenind din mai multe localități ale județului nostru, Arashi-do a cucerit 26 de medalii, 11 de aur, 14 de argint și una de bronz.

“Sunt foarte mulțumit. Au fost rezultate foarte bune atât la copii cât și la cei mari”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.

Primii care au intrat în competiție au fost copiii 4. La această categorie de vârstă clubul brăilean a cucerit titlul european la kata echipe prin Sophia Frangulea, Izabela Moldoveanu, Emilia Custură. Pe prima treaptă a podiumului de premiere și implicit aurul european a fost cucerit la copii 3, la kata echipe, de Patricia Vlad, Miruna Frangulea, Alessia Catrina.

La secțiunea copiilor 2 au fost obținute mai multe medalii. Sportivii pregătiți de sensei Daniel Mihai au cucerit două titluri europene prin Sofia Boroianu, la kumite individual, și Daniel Dragomir la kihon. Medaliată cu aurul european a fost și echipa de kata a clubului Arashi-do, formată din Daniel Dragomir, Horațiu Cireașă, Denis Chiriță. La copii 2 au mai fost cucerite două medalii de aur, la embu masculin, de către Daniel Dragomir și Denis Chiriță și la embu mixt, prin Daniel Dragomir și Alessia Catrina. Tot la această probă, colegii lor de club, Elena Caloian și Denis Chiriță, au devenit vicecampioni europeni.

Medalii de argint și-au trecut în cont Daniel Dragomir la kata individual, Denis Chiriță la kumite individual.

Competiția rezervată copiilor 1 a adus clubului Arashi-do două medalii, una de bronz cucerită de Sabina Pârlea la kihon și una de argint obținută de Luiza Stoian la kumite individual.

După sportivii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au urmat juniorii, iar rezultatele au fost de asemenea notabile. Andreea Radu și Ștefan

Țandără și-au adjudecat argintul european la embu mixt, aceeași performanță fiind realizată de Andreea Radu la kumite echipe, probă în care, alături de brăileancă, au mai fost sportive de la alte cluburi.

 

Maria Marcu, triplă campioană europeană

La tineret rezultatele au fost de asemenea foarte bune. Maria Marcu a devenit triplă campioană europeană după ce a câștigat probele kumite individual, fukugo și kata individual. Medalii de aur au cucerit la această ediție a europenelor de karate tradițional Ioana Radu la kogo kumite, Daria Dârnea și Radu Stoian la embu mixt, Ioana Radu, Maria Marcu și Daria Dârnea la kumite echipe.

Vicecampioni europeni au devenit Maria Marcu și Cătălin Baciu la embu mixt, Alexandru Stoian și Cătălin Baciu la embu masculin, echipa de kata formată din Maria Marcu, Daria Dârnea, Andreea Radu și echipa de kumite a României din care a făcut parte și Alexandru Stoian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro