Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eu sint la dispozitia organelor abilitate

Senatorul PSD Sorin Oprescu afirma ca este la dispozitia organelor abilitate care pot verifica acuzatiile lansate de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, dar crede ca intreaga actiune impotriva sa este doar ''un meniu politic la care romanii sint supusi in fiecare zi".
"Eu sint la dispozitia organelor abilitate, care pot verifica toate acuzatiile aberante lansate de acest ministru-contabil", a spus Oprescu, intr-un comunicat de presa de miercuri, raspunzind astfel initiativei ministrului Nicolaescu de a depune o plingere penala impotriva lui, la Departamentul National Anticoruptie.
"Totul se desfasoara conform meniului politic pe care l-am anuntat deja, adica romanul este supus zilnic unui tratament cu scandaluri mediatice. Astfel, la micul dejun se serveste anchetarea unui mare corupt din PSD, la prinz se serveste singe de doctor, de preferinta din PSD, iar seara romanul isi ia portia de averi ilicite, desigur tot din PSD", se precizeaza in comunicat.
Oprescu precizeaza ca nu are alte comentarii de facut si nici nu vrea sa intre in aceste "jocuri murdare care ii plac ministrului Nicolaescu''.
"Pot insa sa-mi exprim dezamagirea vazind micimea acestui om care se foloseste sau incearca sa se foloseasca de institutiile statului pentru a-si face imagine'', a mai spus Oprescu.
In aceeasi zi, ministrul Sanatatii declarase ca a depus doua plingeri penale impotriva lui Sorin Oprescu, una la Departamentul National Anticoruptie si alta la Parchetul Judecatoriei Sector 5, in legatura cu utilizarea fondurilor Spitalului Universitar.
Ministrul spune ca reclamatiile, depuse saptamina trecuta, vizeaza felul in care Sorin Oprescu a gestionat banii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si faptul ca a depasit bugetul alocat unitatii sanitare.
Actiunea la DNA vizeaza inceperea urmarii penale conform Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie atricolele 13 si 17 alineat d.
Articolul 13 stipuleaza ca "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid sau intr-o formatiune politica, intr-un sindicat ori intr-o asociatie fara scop lucrativ sau fundatie si care foloseste influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani".
Articolul 17 precizeaza ca abuzul in serviciu contra intereselor publice, savirsit in realizarea scopului urmarit printr-o infractiune prevazuta in sectiunile a doua si a treia (adica fapte de coruptie sau asimilate celor de coruptie) reprezinta infractiune "aflata in legatura directa cu infractiunile de coruptie sau cu cele asimilate acestora".
Plingerea catre Parchetul Judecatoriei Sector 5 solicita declansarea urmaririi penale pentru infractiunea prevazuta la articolul 71, din Legea Finantelor Publice.
Articolul invocat stabileste ca fapta prevazuta de articolul 4 aliniatele 2 si 3 "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda de la 50 la o suta de milioane de lei vechi.
Alineatul 2 al articolului 4, invocat in acuzarea medicului Oprescu, prevede ca sumele aprobate, la partea de cheltuieli, prin bugetele prevazute in legea bugetara anuala "reprezinta limite maxime care nu pot fi depasite".
Alineatul 3 prevede concret ca angajarea cheltuielilor din aceste bugete se face "numai in limita creditelor bugetare aprobate".
Medicul Sorin Oprescu a declarat, la rindul sau, ca avocatii l-au informat despre aceste doua actiuni in instanta dar, pina miercuri dupa-amiaza, nu a fost primita nici o citatie prin care sa fie invitat la vreunul dintre Parchete.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii