Mergi la conţinutul principal

"Eu fac legea în Brăiliţa! Am toată poliţia la picioare!"

Până şi victima a ajuns să declare că a fost iubita lui "Dani Haret" în urmă cu 2-3 ani, deci pe când avea numai 15 ani, deşi acesta e însurat şi are doi copii. Dacă în declaraţiile iniţiale victima şi mare parte dintre martori povesteau cu lux de amănunte incidentul de pe Plaja Lipovenescă, ulterior, aceştia au spus că nimeni nu a fost lovit, luat cu forţa sau sechestrat. Oamenii legii au reuşit în schimb să intercepteze convorbirile victimei cu rudele şi au aflat că aceasta, de frică, a fost nevoită să plece de acasă, fiind sfătuită să-şi retragă plângerea penală şi să plece din Brăila. Spiru Buricea e cercetat acum pentru încercare de a determina mărturia mincinoasă. Mai mult, "Nicu Ţăranu", amicul lui "Haret", este martor al apărării, iar 12 martori s-au trezit, peste noapte, cu dosare penale pentru că au făcut declaraţii mincinoase. Daniel Buricea nu numai că a negat că ar fi sechestrat-o sau violat-o pe "Dana", dar a afirmat despre aceasta că se prostituează în Spania, sub protecţia unor proxeneţi autohtoni.

"Ce, nu ştii cine sunt eu? Eu comand în Brăiliţa, nu ştiai?"

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Mădălin Ionuţ Năvădaru, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, pe 25 mai 2009, Daniela Alexandra D., în vârstă de 18 ani, a formulat plângere penală împotriva lui "Dani Haret", pe motiv că ar fi sechestrat-o şi violat-o. La acea dată, tânăra afirma că în noaptea de 23/24 mai, sâmbătă spre duminică, în jurul orei 19.00, s-a decis să meargă la Plaja Lipovenească cu cortul, împreună cu mai mulţi tineri şi tinere, printre care Elena C., Elena D., "Alex", "Valentin", "Roger", "Ţuţu", "Paraleu", "Spanac", "Ţiganu", "Broască" şi alte trei fete, îmbarcaţi în mai multe autoturisme. Tinerii au pregătit masa, au montat cortul, au aprins focul şi au făcut baie în Dunăre. La 22.30, şi-a făcut apariţia Daniel Buricea, zis "Dani Haret", cu autoturismul său gri "Hyundai Santa Fe", care-i cunoştea pe unii din cei prezenţi. Haret, precizează victima în declaraţia iniţială, i-a dat să bea whisky dintr-un pahar de plastic, apoi, supărat că unul dintre tineri îi vorbise stând jos, a scos un pistol şi l-a îndreptat către cei prezenţi: "Vă omor pe toţi, băga-mi-aş p... gura voastră, alinierea!" De frică, tinerii s-au ridicat în picioare, fără să comenteze, iar "Haret" a armat pistolul şi s-a plimbat printre ei. În continuare, prin intermediul lui "Paraleu" (Valentin Paraleu), inculpatul a chemat-o la el la maşină pe Dana. Pentru că a refuzat, fata a fost pălmuită şi trasă de păr. "Vino, fă, în maşină că aşa vreau eu! Ce, nu mă cunoşti? Ce, nu ştii cine sunt eu? Eu comand în Brăiliţa, nu ştiai?", i-ar fi spus Buricea tinerei speriate. De frică, Dana a urcat în maşină şi inculpatul a demarat în trombă, către Trecerea Bac Brăila-Smârdan. Pe drum, a fost pusă să se dezbrace şi s-a conformat. Agresorul a lovit-o cu palma peste cap şi cu cotul în coaste, a mângâiat-o pe sâni şi i-a cerut să nu spună cuiva "ce aveau să facă" pentru că el "are poliţia la picioare şi nimeni nu are ce să-i facă" şi că "o va omorî în bătaie dacă va anunţa poliţia".

Sechestrată şi siluită în barul "La Ciupercă", patronat de Haret junior

Inculpatul, precizează acuzarea, a dus-o pe tânără în cafe-barul de la Trecerea bac aparţinând SC "Ocmava Com" SRL, cunoscut sub numele "La Ciupercă" - local al cărui patron este - (a descuiat cu cheia), apoi a pus-o pe Dana să se dezbrace. În acest timp, el se juca cu pistolul, pe care-l aşezase pe masă. Daniel a scos apoi două prezervative şi, în ciuda rugăminţilor victimei, a silit-o pe aceasta să-l satisfacă mai întâi oral apoi normal, de două ori, făcând sex protejat de fiecare dată. Între partide, l-a sunat pe "Paraleu" ca să-i aducă ceva de mâncare (mâncare livrată de un taximetrist), la festin participând amicii inculpatului, "Budulai" şi "Shakira", care au venit şi ei între timp. După vreo jumătate de oră, rămaşi singuri, Buricea a silit-o din nou pe Daniela să-l satisfacă. Ca să nu dea de bănuit, victima a fost pusă să-şi sune o prietenă, Elena D, căreia să-i spună că e OK.

După multe insistenţe, Buricea a dus-o pe fată acasă, pe strada Smârdan, nu înainte însă de a o ameninţa cu bătaia, pentru că "el conduce cartierele Brăiliţa şi Vidin". Victima, care în acea noapte locuia cu bunica - cardiacă şi bolnavă de "Alzheimer" - nu a sesizat imediat poliţia, însă şi-a sunat prietenele, povestindu-le ce i s-a-ntâmplat. Una dintre acestea - prezentă la incident - a declarat pe 26 mai că a fost căutată acasă de Daniel Buricea şi tatăl acestuia, Spiru. Ea a mai povestit că a avut o discuţie telefonică cu "Haret", care i-a spus că "nu este bine ce-a făcut" şi "să o caute pe Dana (victima - n.r.) să-i spună să meargă la poliţie să-şi retragă plângerea, că altfel îi va părea rău şi va avea de pătimit". O altă martoră la incidentul de la Plaja Lipovenească a fost şi ea contactată de cei doi, sugerându-i-se, de asemenea, s-o determine pe "Dana" să-şi retragă acuzaţiile. Afară de cele două fete, au mai fost cel puţin doi martori care au susţinut că, într-adevăr, Haret junior a luat-o cu forţa de pe plajă pe Dana.

Daniel Haret susţine că victima îi ceruse ajutorul, ca să scape de proxeneţi

Reprezentanţii acuzării precizează că, audiat fiind, fiul lui "Haret" neagă săvârşirea oricărei infracţiuni. El a declarat că, în seara respectivă, a fost invitat "la un grătar" de către "Paraleu", care se afla pe plajă împreună cu mai mulţi prieteni. Ajuns acolo, ar fi fost abordat de către "Dana", care i-a cerut ajutorul, aceasta practicând prostituţia în Spania sub protecţia lui Marian B., zis "Bulă" şi a concubinei acestuia, Adelina. Buricea a mai declarat că într-adevăr au fost la acel bar, însă la 3-4 minute au sosit şi amicii lui, împreună cu care au consumat numai sucuri. El a negat că ar fi ameninţat-o pe fată sau că ar fi făcut sex cu ea, sub ameninţarea pistolului.

Alţi martori audiaţi - "Şipcă", "Spanac", "Budalai", "Ţuţu", "Paraleu", "Shakira" etc - amicii lui "Haret" şi care au făcut declaraţii contradictorii sau aiuristice, vor fi cercetaţi pentru mărturie mincinoasă, precizează procurorul care s-a ocupat de caz. Adelina Corina N., care şi-a schimbat şi ea declaraţiile, va fi de asemenea cercetată pentru mărturie mincinoasă. "Bulă" s-a numărat printre puţinii care şi-au menţinut declaraţiile, afirmând, totodată, că victima nu e prostituată şi că el nu-i este proxenet, cum afirmă inculpatul.

Cât despre Spiru Buricea, acesta a refuzat să dea vreo declaraţie în cauză. În schimb, la solicitarea inculpatului, a fost audiat "Nicu Ţăranu", care a declarat că auzise de la "Bulă" despre incidentul de la Plaja Lipovenească. Totodată, "Bulă" i-ar fi mărturisit lui "Ţăranu" că între cei doi "fusese o relaţie de prietenie", deci nici vorbă de luare cu forţa.

"M-am mutat, nu mai stau aici, m-am mutat departe să nu mai ştie nimeni de mine şi gata! Eu sunt ameninţată la orice pas!"

Anchetatorii au obţinut autorizarea instanţei de judecată pentru interceptarea convorbirilor purtate de partea vătămată - care şi-a retras, de altfel, acuzaţiile, pe 29 mai 2009, afirmând că a fost cândva iubita lui Daniel Buricea -, convorbiri din care reiese clar că aceasta se simţea ameninţată. Într-una din discuţiile purtate cu unchiul ei, Daniela Alexandra D. spune: "Înţelegi? Eu nu ies din casă, eu ies pe... stau închisă-n casă... m-am mutat, nu mai stau aici, m-am mutat departe să nu mai ştie nimeni de mine şi gata! Eu sunt ameninţată la orice pas! Voi staţi liniştiţi, că nu au ce să vă facă! V-au... au vrut să vă intimideze (...)". Totodată, rudele Danei fuseseră ameninţate, acestea sfătuind-o pur şi simplu "să dispară din Brăila". De frică, cei ameninţaţi au refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor (de exemplu, unchii fetei) sau să depună plângere penală.

Mai trebuie precizat faptul că, azi, instanţa de judecată trebuie să ia în discuţie prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Daniel Buricea, care expiră mâine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro