Mergi la conţinutul principal

"Eu şi copilul meu" - cum să creşti un preadolescent

Creşterea alarmantă a numărului de victime ale consumului de tutun, droguri şi alcool a determinat Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (CJAP) să demareze un proiect prin care să se încerce diminuarea fenomenului.
Proiectul "Eu şi copilul meu" va fi implementat în mai multe şcoli din judeţ: "A. Pann", "Nikos Kazantzakis", "V. Alecsandri", "Waldorf", "M. Kogălniceanu", Făurei, Însurăţei, Ianca, Chiscani şi licee: "N. Iorga" şi "Gh. M. Murgoci". Coordonatorul CJAP, prof. Rodica Popa, a precizat că se urmăreşte creşterea factorilor de protecţie în mediul familial şi reducerea factorilor de risc în ceea ce priveşte consumul de tutun, alcool şi droguri la copiii cu vârste între 10 şi 14 ani, care provin din familii cu statut socio-economic scăzut, prin îmbunătăţirea abilităţilor educative ale părinţilor, întărirea legăturilor familiale şi clarificarea atitudinii familiei faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri. Proiectul se va derula pe parcursul acestui an şcolar şi prevede formarea a zece consilieri şcolari, care vor lucra apoi cu grupuri de câte 12 părinţi fiecare, astfel că se vor pregăti, concret, peste 100 de părinţi cu copii aflaţi la preadolescenţă.
"Sunt situaţii în care familia consideră că este suficient să se ocupe doar de satisfacerea nevoilor primare, subestimând importanţa unei comunicări afective, aspect ce se reflectă negativ în dezvoltarea sentimentului de apartenenţă al copilului. De multe ori, părinţii au întrebări la care nu au răspunsuri sau observă comportamente ale copilului lor la care nu ştiu cum să reacţioneze", a explicat prof. Rodica Popa, coordonatorul CJAP.
Proiectul este derulat de CJAP prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, fiind iniţiat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Agenţia Naţională Antidrog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro