Astfel, începând cu a doua parte a lunii decembrie, pentru calciu, de exemplu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate, care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor etc. Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise, explică specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii (MS). Conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor, pe etichetele produselor din carne sau peşte va fi făcută menţiunea că acestea contribuie la îmbunătăţirea absorbţiei fierului atunci când se consumă împreună cu alte alimente care conţin acest element. Menţiunea va putea fi utilizată doar pentru produsele alimentare care conţin cel puţin 50 de grame de carne sau peşte într-o singură porţie cuantificată. Pentru a putea fi înscrisă, menţiunea trebuie însoţită de o informare a consumatorului cu privire la faptul că efectul benefic se obţine în condiţiile unui consum de 50 de grame de carne sau peşte împreună cu unul sau mai multe alimente care conţin fier non-heminic.
Regulamentul UE face precizări legate şi de efectele vitaminelor C, toată gama de B-uri, D, E şi K, dar şi ale nucilor. Astfel, nucile contribuie la îmbunătăţrea elasticităţi vaselor de sânge. Menţiunea poate fi utilizată doar pentru produsele alimentare care asigură un aport zilnic de 30 de grame de nuci. Pentru a putea fi înscrisă, menţiunea trebuie însoţită de o informare a consumatorului cu privire la faptul că efectul benefic se obţine în condiţiile unui consum zilnic de 30 de grame de nuci.
UE reglementează şi efectele benefice ale apei. Astfel, apa contribuie la menţinerea funcţilor fizice şi cognitive normale, dar şi la reglarea temperaturii corpului. Pentru a putea fi înscrisă, menţiunea trebuie însoţită de o informare a consumatorului cu privire la faptul că, pentru a se obţine efectele benefice, ar trebui să se consume cel puţin doi litri de apă pe zi, din toate sursele.