Mergi la conţinutul principal

Este nevoie de solidaritate în mediul de afaceri

Solidaritatea în mediul de afaceri este soluţia ca vocea Camerelor de Comerţ să fie una puternică şi de care decidenţii politici să ţină cu adevărat cont. Acesta este pe scurt mesajul cu care preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a venit, ieri, la Brăila, în vizită de lucru. "Totul pleacă de la o solidaritate. Oamenii de afaceri din Brăila trebuie să-şi aducă aminte de momentele negre, dacă vreţi, de pe timpul domnului Miron Mitrea, când pe o parte erau aşezate organizaţiile sindicale foarte bine organizate, iar de cealaltă parte erau nişte patronate care erau frământate de probleme ce ţineau mai mult de orgolii de genul «cine eşti tu să mă reprezinţi pe mine», iar, în final, Codul Muncii a ieşit cum a ieşit, adică net în defavoarea angajatorilor. Până la urmă, rolul Camerei de Comerţ este şi acela de a colecta din economia reală acele problematici cu care se confruntă diferite sectoare de activitate. (...) Oamenii de afaceri din Brăila trebuie practic să ridice mingea la fileu camerei înainte să se întrebe ce face camera pentru mine, ca să-l parafrazez pe J.F. Kenedy. Ne trebuie această solidaritate. Nu poţi să ceri unei camere de comerţ să gândească şi în numele textiliştilor şi al navaliştilor, ori al comercianţilor, fără să le cunoască în prealabil problemele pe care nu le pot afla decât tot de la exponenţii acestor sectoare de activitate", a explicat Daraban. De asemenea, Daraban a punctat că, până la urmă, menirea Camerelor de Comerţ este şi aceea de a funcţiona ca o interfaţă între decidentul politic şi mediul de afaceri. "În prezent, noi monitorizăm tot ce este în dezbatere publică pe domeniul economic, atât de pe agenda de lucru a Guvernului, dar şi a Parlamentului, iar volumul de muncă este unul foarte mare", a încheiat Daraban.
Reamintim că în vara acestui an, Mihai Daraban, care înainte a fost preşedintele Camerei de Comerţ Constanţa, a fost ales la CCIR cu 34 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Alegerile au avut loc ca urmare a demiterii, pe 11 aprilie 2014, a fostului preşedinte, Mihail Vlasov, implicat într-un amplu scandal de corupţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro