Mergi la conţinutul principal

Escroc urmarit international

Mai multe societati comerciale din tara au fost tepuite de un individ care a achizitionat diverse produse, iar pentru plata acestora a emis file CEC fara acoperire. Dumitru Stan, in virsta de 48 de ani, domiciliat in Birlad, administrator al unei societati comerciale cu sediul social in Braila, dar care isi desfasura activitatea in Focsani, a reusit sa creeze un prejudiciu de 1.730.878 lei, in numai un an si jumatate, dupa care a disparut. Incepind din februarie 2007, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila (IPJ) s-au inregistrat mai multe plingeri penale impotriva barbatului, semnate de reprezentantii legali ai unor societati comerciale din citeva judete si ai sucursalei unei banci din municipiul Braila. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca suspectul, personal sau prin intermediul unei femei cu numele fals Munteanu Oana si careia nu i s-a dat de urma, a achizitionat diverse produse de la 15 societati comerciale, pe baza de contracte de vinzare-cumparare si pe baza de intelegeri verbale, pentru plata carora a emis 20 de file CEC. "Acesta identifica potentialii furnizori dispusi sa vinda marfa cu plata la termen, efectuata prin intermediul unei file CEC postdatate, prezentindu-le acestora aspecte nereale despre bonitatea firmei, volumul mare de tranzactii comerciale si despre oportunitatea unei colaborari pe termen lung si profitabil pentru ambele parti. Cerea prin fax oferta de produse si pretul lor si, tot prin fax, trimitea comanda ferma care urma sa fie achitata pe baza de file CEC cu scadenta intre 20-40 de zile, dupa care bunurile erau transportate la un depozit inchiriat in municipiul Focsani si de aici, dupa cel mult doua zile, luau calea unor destinatii necunoscute", a precizat purtatorul de cuvint al IPJ, subinspector Jenel Sogor.
Folosind acest mod de operare, individul a pagubit societati din Braila, Constanta, Focsani, Brasov, Bucuresti, Bacau, Ploiesti, din orasul Ovidiu, judetul Constanta, comunele Pantelimon, judetul Ilfov, si Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu. Avind in vedere numarul si gravitatea infractiunilor, anchetatorii au inaintat dosarul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila propunind trimiterea in judecata a escrocului. Pe numele barbatului a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, la data de 21 iulie 2008, dar acesta se sustrage masurii, astfel ca a fost dat in urmarire internationala. Politistii fac apel catre cei care pot da relatii despre Dumitru Stan sa se adreseze celei mai apropiate unitati de politie sau sa sune la numarul de urgenta 112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu