• timişorenii au primit cadou primul gol • gazdelor le-a fost refuzat un penalty clar la un fault asupra lui Niţă, în repriza a doua • preşedintele clubului brăilean i-a acuzat pe centralul Eduard Ioniţă şi pe asistentul Florin Iacob că i-au favorizat pe oaspeţi • “Vom face memoriu la CCA, maniera de arbitraj ne-a defavorizat clar”, a declarat Valentin Avramescu
“Suntem dezamăgiţi de maniera de arbitraj a centralului, Eduard Ioniţă, şi a asistentului, Florin Iacob, şi o să facem memoriu la Comisia Centrală de Arbitri (CCA). Primul gol s-a marcat dintr-o flagrantă poziţie de ofsaid, am avut penalty clar la Niţă la scorul de 3-2 pentru oaspeţi. Nu contestăm efortul oaspeţilor din prima repriză, dar repriza a doua a fost dominată clar de noi. În schimb, maniera de arbitraj ne-a defavorizat clar”, a fost prima reacţie a lui Valentin Avramescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Daciei Unirea după încheierea partidei. Însă acuzele oficialului clubului brăilean au continuat cu o şi mai mare înverşunare. Acesta a spus că a fost ameninţat de arbitrul de centru înainte de startul partidei, dar a vorbit şi despre zvonurile privind influenţa pe care o are asupra arbitrilor unul dintre noii şefi ai clubului timişorean. “Când a venit Ioniţă ne-a reproşat că anul trecut, după un meci arbitrat la Brăila, a fost suspendat 4 luni. Şi a arbitrat clar împotriva noastră: a întors faza atunci când trebuia să lase avantaj, nu ne-a acordat un penalty. Vom face memoriu la CCA şi sper că, de data aceasta, acest arbitru va fi exclus din arbitraj. Am primit primul gol dintr-un ofsaid nesemnalizat de tuşierul Florin Iacob, în 10 jucători, în repriza a doua meritam să egalăm în minutul 75, când Niţă a fost clar faultat în careul oaspeţilor şi, probabil, că puteam forţa chiar victoria. Însă s-au opus arbitrii care au rupt ritmul jocului cu decizii în defavoarea noastră. Neoficial, se zvoneşte că sosirea unei persoane în staff-ul tehnic al timişorenilor «crează ceaţă» pe ochii arbitrilor, iar ceea ce s-a întâmplat la Brăila confirmă acele zvonuri”, a mai spus Valentin Avramescu la finalul partidei.
Timişorenii au marcat de trei ori, în zece minute
Dacia Unirea a început bine partida cu ASU Politehnica Timişoara dar nu a găsit calea spre gol. Mingea centrată de Bucur (min. 4) a fost respinsă de apărătorii oaspeţilor, Covaciu (min. 8) a şutat peste poartă, iar, un minut mai târziu, Roşu a şutat plasat, însă Gakos a evitat, in extremis, golul. În minutul 10, Niţă a centrat în faţa porţii, dar unul dintre fundaşii timişoreni a trimis mingea în corner. Echilibrul numeric s-a rupt în minutul 15, când Paul Ioan a avut o intervenţie violentă asupra lui Ignea şi Dacia Unirea a rămas în inferioritate numerică. În minutul 18 oaspeţii au primit un gol cadou, asistentul Florin Iacob nu a semnalizat poziţia de ofsaid în care se afla Bădăuţă, iar timişoreanul a deschis scorul. Şapte minute mai târziu, Bădăuţă a pivotat printre apărătorii centrali ai Daciei Unirea şi a dublat avantajul oaspeţilor. ASU Politehnica Timişoara a mai înscris o dată, în minutul 28, prin Taub şi timişorenii aveau deja 3-0. La faza imediat următoare Niţă a fost faultat în careu, iar Costel Roşu a transformat lovitura de la 11 m. Brăilenii au dominat într-o manieră categorică finalul de repriză şi au mai irosit o situaţie de a înscrie prin Roşu.
În 10 jucători Dacia Unirea a făcut legea în teren
Repriza a doua a fost dominată de la un capăt la altul de Dacia Unirea. Introducerea lui Cubleşan a dat o mai mare claritate acţiunilor ofesive ale gazdelor. Roşoagă (min. 47) a ratat prima ocazie de gol a gazdelor, iar Cubleşan (min. 55) a şutat din unghi, de la doar 3-4 m, dar Gakos a fost la post. În minutul 65 mingea a circulat pe traseul Cubleşan, Stănciulescu, a urmat centrarea, iar Costel Roşu a marcat cu capul, al doilea gol al gazdelor. Cubleşan şi-a mai încercat şansa în minutul 72, dar portarul timişorenilor a fost la post. Trei minute mai târziu, Niţă a fost faultat clar în suprafaţa de pedeapsă însă centralul Eduard Ioniţă nu a acordat penalty, deşi Dacia Unirea merita să egaleze după aspectul jocului din repriza a doua. Echipa gazdă a asaltat careul oaspeţilor până la finalul partidei, însă nu a reuşit să egaleze şi a pierdut primul meci din acest campionat. Însă înfrângerea brăilenilor a fost decisă de arbitrii acestul joc.
Dacia Unirea: Olaru – Niţă, Ivan, Lazăr, Stănciulescu – C. Mihai (min. 46: Cubleşan), Covaciu, P. Ioan, Dima (min. 35: Roşoagă) - Bucur (min. 79: Ciucureanu), Roşu.
Antrenor: Alin Pânzaru
ASU Poli: Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Plămadă (min. 63: Ghinescu), Krausz (min. 86: Coadă), Ignea (min. 18: M. Stancu), Predescu, Sorescu – Bădăuţă.
Antrenor: Bogdan Andone